Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

14 mars 2018 - Stöd & omsorg

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Socialchef Patrik Jonsson, Roger Andersson som kommer att driva intraprenaden och socialnämndens ordförande Ingegerd Bennysson (S).

Kommunens första intraprenad ser dagens ljus

Måndagen den 12 mars undertecknades dokumentet som gör att hemvårdsgruppen Ekeby drivs som intraprenad.

Redan 2010 kom förslaget om att införa intraprenad i kommunen och sedan dess har förslaget tagit sig igenom flera instanser, för att till slut bli verklighet. Enhetschef Roger Andersson har länge velat testa teorin i praktiken för att få svar på om intraprenad ger mervärde och är kostnadseffektivt. Han hoppas även att verksamheten kan utvecklas på sitt eget sätt och göra det lättare för alla att arbeta mot samma mål.

Intraprenaden gör att det blir lättare för hemvårdsgruppen att sätta sin egen profil på arbetet. Jag hoppas intraprenaden kan inspirera andra att använda det utrymme som finns inom ramarna på ett kreativt sätt, säger områdeschef Annica Lilja.

Socialnämndens ordförande Ingegerd Bennysson (S) ser fram emot att få följa upp resultatet av intraprenaden. Hon hoppas att det kommer finnas mer utrymme för hemvårdsgruppen att jobba efter egna mål och att intraprenaden ger en större möjlighet att gå utanför ramarna.

Kort om intraprenad

Intraprenad är en självständigare styrform som ger större frihet och ökat ansvar för verksamheten. Samtidigt ställs tydliga krav på att prestera resultat och de mervärden som förvaltningen och intraprenaden kommer överens om. Brukarna kommer fortfarande träffa samma personal, få samma hjälp och samma arbetssätt kommer att användas. Medarbetarna är anställda av Karlskoga kommun och de omfattas av samma trygghet, lagstiftning och avtal som gäller för all annan kommunal verksamhet.

Uppdaterad 2018-03-14