Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

10 december 2013 - Uppleva & göra

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

 Bildexempel på Fredriks arbete, bilden är anpassad för webbvisning. Titel: 177. Med den rätta takten. Teknik: träsnitt på tyg. Konstnär: Fredrik Lindqvist

Bildexempel på Fredriks arbete, bilden är anpassad för webbvisning. Titel: 177. Med den rätta takten. Teknik: träsnitt på tyg. Konstnär: Fredrik Lindqvist

Fredrik Lindqvist får Karlskoga kommuns konststipendium 2013

Karlskoga kommuns konststipendium till Alfred Nobels minne 2013 har tilldelats konstnären Fredrik Lindqvist.

Juryn består av Dan Lekberg, konstnär  och Göran Persson, kultursekreterare, Karlskoga kommun. Motiveringen lyder:

Fredrik Lindqvist gör stor grafik. Det monumentala formatet och det expressiva bildspråket är kännetecknande för hans arbeten. Ofta träsnitt, den äldsta av de grafiska metoderna. Med sina träsnitt, eller linoleumsnitt, tryckta på tyg, ibland på papper, visar Fredrik att hantverket i högsta grad lever.   

I sina bilder berättar Fredrik historier som är både enkla och mångtydiga. Här finns referenser till andra tider - och andra kulturer, porträtt av kända och okända, ögonblicksbilder från idrottens manifestationer. Här finns en hel del humor, men också ett mycket stort allvar om den tid som är vår.   

Genom bildernas sammansatta innehåll och färgstarka energi ger Fredrik Lindqvist oss många läsmöjligheter. Vi betraktare får stort utrymme för egen fantasi och egna tolkningar.

Kort om Fredrik Lindqvist
Född 1968 i Kristianstad, uppväxt i Bromölla. Är numer bosatt och verksam i Arkelstorp i Skåne och i Ingolstadt i tyska Bayern. Utbildad på Konsthögskolan i Umeå och Kunstakademie Düsseldorf.  

Läs mer om konstnären på www.fredrik-lindqvist.comlänk till annan webbplats

Karlskoga kommuns konststipendium till Alfred Nobels minne

Stipendiet har delats ut sedan 1996 och består av: 20 000:- samt inköp av grafik och separatutställning i Karlskoga Konsthall.

Stipendiaternas bilder samlas och bildar en unik svensk grafiksamling. För närvarande kan samlingen ses på Karlskoga Bibliotek.

Läs mer om konststipendiet och tidigare stipendiater

Uppdaterad 2013-12-10