Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Kvinnojour

Här hittar du information om vart du kan vända dig om du är kvinna och utsatt för våld eller hot eller är anhörig till någon som är utsatt.


Kvinnohuset

Kvinnoföreningen mot våld i Karlskoga-Degerfors är en ideell förening som driver Kvinnohuset i Karlskoga och hjälper alla kvinnor som är i behov av skydd, hjälp och stöd dygnet runt. Här finns tre anställda på plats under vardagar 8-16, därefter nås personal genom jourtelefon.

Kvinnohuset har plats för fem kvinnor med eller utan barn. Alla kvinnor har eget rum, gemensamt kök, allrum och lekrum för barnen. Personal vid Kvinnohuset följer sekretesslagen.

På kvinnohuset erbjuds:

  • Stöd och hjälp åt misshandlade kvinnor
  • Ett skyddat boende för misshandlade/hotade kvinnor och deras barn
  • Stödsamtal
  • Anonymitet

Kvinnofridslinjen

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för hot och våld. Du som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa. Kvinnofridslinjen har öppet dygnet runt och du ringer gratis oavsett var du bor. Ditt samtal syns inte på telefonräkningen.

Khatoon center Karlskoga

Khatoon är en ideell förening som hjälper utsatta kvinnor och barn. Föreningen är främst verksam i Sverige men driver även hjälparbete i mellanöstern.

I Sverige vill Khatoon verka för att invandrade kvinnors isolering bryts och att de blir integrerade i det svenska samhället. Speciellt vill Khatoon hjälpa kvinnor och barn som utsätts för hedersvåld och omfattande hedersrestriktioner att ta sig ur sin situation.

Uppdaterad 2016-12-19 av Maria Gunnarsson

Karlskoga kommun, 691 83 Karlskoga
Telefon: 0586 - 610 00 E-post: kommun@karlskoga.se
Kontakta Karlskoga kommun

Anställda: Logga inlänk till annan webbplats | Distansarbetsplatsenlänk till annan webbplats | Time Care Pool  |  Fakturahanteringlänk till annan webbplats

Tipsa en vän:

Till Vision 2020
Dela på Twitter Dela på LinkedIn Dela på Facebook