Karlskoga kommun
Alla boenden

Boenden

I Karlskoga finns sju vårdboenden för personer med omfattade omsorgsbehov. Något kösystem till våra boenden finns inte utan det är enbart individens behov som styr.

Särskilt boende

Detta är ett samlingsnamn för vårdboende (äldreboende) och korttidsplats. Det benämns också ibland som vård- och omsorgsboende.

Vårdboende

På ett vårdboende finns personal på plats dygnet runt. Här bor man främst om man har stora omvårdnadsbehov. Boendet är permanent och vid inflytt tar man oftast med sig egna möbler, förutom en höj- och sänkbar säng som tillhandahålls av boendet. Vill du ansöka om plats på ett vårdboende vänd dig då till kommunens biståndsenhet.

I Karlskoga finns sju vårdboenden som kommunen har ett hälso- och sjukvårdsansvar för:

Korttidsplats

På några av våra vårdboenden finns även korttidsplatser. Där man bor under en begränsad tid. Korttidsplats kan man få vid ett tillfälligt ökat vårdbehov eller som avlastning för en anhörig som vårdar i hemmet. Korttidsplats bedrivs främst på Treklövernöppnas i nytt fönster men även på Torpdalen. Vill du ansöka om plats på ett korttidsboende vänd dig då till kommunens biståndsenhet.länk till annan webbplats

Seniorboende

Hyresbostäderlänk till annan webbplats sköter kösystem och uthyrning av seniorbostäder. I en seniorbostad bor du som fyllt 65 år och inte har några hemmavarande barn. Gemensamt för seniorbostäderna är att alla lägenheter har bra tillgänglighet och nås via markplan eller hiss. I vissa områden finns gemensamhetslokaler för aktiviteter.

Du som har behov av hjälp i hemmet som hemtjänst eller hemsjukvård, kan ansöka om det genom kommunens biståndsenhet.

Läs mer om att söka bostad i Karlskogalänk till annan webbplats

Tidigare servicehus

Karlskoga kommun följer den trend som finns i landets övriga kommuner då det gäller att avveckla servicehus. Socialförvaltningen upphörde med att fatta beslut gällande servicelägenheter efter beslut i socialnämnden den 11 juni 2012.

Söker du boende på Bergmästaren vänd dig till HSBlänk till annan webbplats. Söker du boende på Nickkällan eller Solbringen vänd dig till Hyrsebostäderlänk till annan webbplats.

Uppdaterad 2014-05-23 av Erica Gunnarsson

Karlskoga kommun, 691 83 Karlskoga
Telefon: 0586 - 610 00 E-post: kommun@karlskoga.se
Kontakta Karlskoga kommun

Anställda: Logga inlänk till annan webbplats | Distansarbetsplatsenlänk till annan webbplats | Time Care Poollänk till annan webbplats

Tipsa en vän:

Till Vision 2020
Dela på Twitter Dela på LinkedIn Dela på Facebook
Tipsa en kompis (öppnas i nytt fönster)