Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Upplevelsebaserad verksamhet

Vi erbjuder daglig verksamhet inom upplevelsebaserad verksamhet på Nova-gruppen och Kördelux. Det finns personalstöd på heltid i båda verksamheterna.

Vi arbetar tillsammans för att stärka din personliga utveckling genom att ta tillvara på dina förmågor och att ge dig möjlighet utvecklas utifrån dina förutsättningar.

Kontakta kommunen om du vill ha mer information eller kanske göra ett studiebesök.

Kördelux

Kördelux är en kör- och musikverksamhet för med personer funktionsnedsättning.

Varje tisdag övar Kördelux en timma och femton minuter. Alla på daglig verksamhet är välkomna som deltagare i kören.

Körövningarna hålls i Kulturskolans aula, där det finns möjligheter till bra ljud och mikrofoner. Repertoaren består av blandad musik beroende på deltagarnas önskemål.

Flera bejublade konserter

I april 2014 hölls två bejublade konserter i Bregårdskolans aula där även Kulturkul, Öjebokören, Peter Tikkanen och Magnus Bäcklund deltog. Kören har fortsatt att uppträda i både större och mindre sammanhang och senast hölls julkonserter i Karlskoga kyrka under december 2016.

Under senaste året har kören setts och hörts i flera större och mindre sammanhang. Det senaste stora framträdandet var i juni 2017. Då uppträdde Kördelux på Karlskogafesten tillsammans med Hasse "Kvinnaböske" Andersson.

Hösten 2015 ansökte kommunen tillsammans med FUB om pengar hos allmänna
arvsfonden för att utveckla Kördelux. Totalt fick kommunen 4,5 miljoner kronor av Allmänna arvsfonden att utveckla kulturen på daglig verksamhet.

Följ Kördelux på Facebooklänk till annan webbplats

Nova-gruppen

Nova-gruppen är en daglig verksamhetsgrupp som utför ärenden med buss. Gemensamma måltider med dukning och servering av mat ingår i de dagliga sysslorna.

Gruppen har också dataträning med olika program för bild och ordförståelse. Det finns även schemalagd tid för sinnesstimulans.

Uppdaterad 2017-10-05