Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Vintervägbloggen

Vintervägbloggen ger aktuella rapporter om snöröjning och vinterväghållning under vinterhalvåret.

Vintervägbloggen 2018-2019

Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • Ute och snöröjer


  2019-01-21
  Efter snöfallet som har varit är vi nu ute och plogar huvudgator och bussgator samt gång - och cykelvägar. Senare under kvällen kommer personalen att ploga utanför förskolor, skolor och kommunala fastigheter. Läser vi väderprognosen rätt så kommer det inte att bli så mycket mer snö under det här dygnet och temperaturen kommer att ligga runt några minusgrader. Ha en fortsatt trevlig måndag.
 • Plogar och saltar


  2019-01-21
  Snöfallet blev intensivare är väntat, därför går vi nu ut och plogar samt saltar trafiklederna. Övrig plogning kommer att påbörjas när snöfallet har slutat, mot senare eftermiddag.
 • Saltar lederna


  2019-01-21
  Nu på morgonen har vi en bil som är ute och saltar trafiklederna runt stan, samt att vi har haft en maskin som har kört igenom centrala Karlskoga och sandat gatorna där.Vi har ett lätt snöfall som faller nu och ska göra så ända till kvällen enligt den prognos som vi har fått av SMHI. Det innebär att det kan bli lite lurigt på vägarna så var uppmärksamma och ta det lugnt där ute i trafiken.
 • Ute och kör trafiklederna


  2019-01-19
  Vi är för tillfället ute och saltar våra trafikleder nu när temperaturen har stigit mot betydligt färre minusgrader än tidigare. Men kylan ska komma tillbaka under natten och morgondagen. Var försiktiga ute i trafiken och ha en fortsatt trevlig lördag.
 • Ute och sandar


  2019-01-18
  För tillfället har vi ett par maskiner som är ute och kompletterings sandar speciellt utsatta platser, busshållplatser, gång - och cykelvägar mm.
 • Saltat och sandat


  2019-01-18
  Under gårdagskvällen och natten har vi varit ute och sandat gång - och cykelbanor vid kommunala fastigheter samt kompletterat på platser där sanden har försvunnit mer eller mindre. Dessutom var vi ute och lade salt på våra trafikleder. Kylan fortsätter att hålla i sig, denna morgon var det minus 13 grader. Prognosen för helgen är att kylan kommer att bestå med flera minusgrader. Eftersom det fortfarande kan vara besvärligt väglag på vissa ställen, på grund av det extrema väder som har varit så uppmanar vi till största försiktighet. Ha en trevlig fredag.
 • Fortsatt halt


  2019-01-17
  Även fast vi har sandat så är det väldigt halt på många ställen. Under kvällen kommer vi att gå ut och komplettera framförallt gång - och cykelbanor och andra utsatta platser. Extrem vädret som har varit har gjort att sanden har hamnat under isen när det frös till på många ställen. Men vi kommer nu under kvällen att gå ut och besiktiga så kommer vi att utföra åtgärder efter detta sedan. Men var vaksam och försiktig det finns mycket svallis ute på gator och G/C-banor. Som det ser ut nu så kommer kylan att hålla i sig vilket innebär att läget ute blir lite stabilare, förhoppningsvis. Ha en trevlig kväll.
 • Ishalka


  2019-01-17
  Efter det väderomslag som blev med regn och plusgrader i flera timmar så vaknade man upp på morgonen idag och termometern visade 9 minusgrader vilket betyder rejäl halka. Efter plogningen som vi gjorde under onsdagskväll, påbörjade vi arbetet med att sanda utanför förskolor, skolor, kommunala fastigheter samt gång - och cykelbanor. Därefter började vi att sanda alla övriga gator som finns, ett arbete som inte är avslutat ännu när detta skrivs. Men vi jobbar på med de resurser som vi har och hoppas kunna avsluta sandningen så fort det går. Men glöm inte bort att det är extremväder som har varit, med en temperaturskillnad från onsdagskvällen till nu på morgonen runt 15 grader, plus till minus.Vi uppmanar alla som är ute att anpassa hastigheten efter rådande väglag.
 • Total plogning


  2019-01-16
  Vi har nu påbörjat plogning av alla gator samt gång- och cykelbanor i Karlskoga. Snön har övergått i regn, därför är vi ute och kör bort all snö som ligger nu, för att slippa så mycket modd som möjligt senare.Vid förskolor, skolor och kommunala fastigheter kommer vi att ploga senare under kvällen och natten.Torsdag natt - och morgon så kommer det att bli minusgrader vilket kommer att betyda att  vi behöver sanda under morgontimmarna. Tänk på datumparkeringen, så att vi kommer fram med våra maskiner! Vi önskar alla en trevlig onsdagskväll.
 • Påbörjat plogning


  2019-01-16
  Vi har nu gått ut och påbörjat plogning och saltning av trafiklederna, samt startat jobbet med att få undan snön som ligger på gång - och cykelbanor. Om SMHI.s väderprognos stämmer så kommer snöfallet att övergå till regn framåt 16-tiden i eftermiddag och sedan fortgå fram till efter midnatt. Under tidig natt torsdag så kommer temperaturen att sjunka under nollstrecket mot cirka 6-7 grader kallt, vilket  innebära att väglaget kommer att bli oerhört besvärligt senare på natten och morgonen under torsdagen. Var därför väldigt försiktiga ute på vägarna!
Uppdaterad 2018-11-19