Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Konst

Bildkonstens ställning i Karlskoga kommun är stark. Karlskoga kommun har mottagit stora donationer, vi har en fin konsthall. Kommunen följer den så kallade 1%- regeln när det gäller utsmyckning av byggnader och delar ut ett nationellt konststipendium.

Karlskoga kommun har tre stora donationer av konstnärerna Paul Andersson, Bernt Johansson och Herbert Walås. Det är hela deras livsverk och omfattar cirka 16 000 verk. Mindre donationer har även mottagit av till exempel Gunnar Brusewitz.
  
Karlskoga Konsthall arrangerar 12 utställningar per år och har ansökningar från hela landet. Det är bra villkor och det sker regelbundet inköp av nutida konst.

Karlskoga Nobel Konststipendium, med inriktning på grafik, delar vartannat år ut stipendier om 20 000:- och gör inköp av konstnären, nästa utdelning är 2017. Detta startade år 1996 och en unik bildsamling byggs sakta upp av det bästa av svensk nutida grafik. Samlingen kan dagligen ses i Karlskoga folkbiblioteket.
  
Vid ombyggnation och nybyggen följer Karlskoga kommun regeln, som innebär att 1% av ny- och ombyggnationskostnaden skall gå till konstnärlig utsmyckning. Det blir stora summor och konst inhandlas direkt av konstnärer från hela landet.

Uppdaterad 2016-06-16