Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

18 januari 2014

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Siv Björk Kjellgren, Kultur och föreningsnämnden delade ut priset till Fredrik Lindqvist.

Fredrik Lindqvist får konststipendium

Stiftelsen Karlskoga kommuns Konststipendium till Alfred Nobels minne 2013 delas ut till Fredrik Lindqvist. Siv Björk Kjellgren, Kultur och föreningsnämnden delade ut priset.

Fredrik är född i Kristianstad 1968, han är uppväxt i Bromölla och Söndraby, Arkelstorp utanför Kristianstad. Numera verkar han i Ingostadt i Tyskland. Konstutbildningen började han på konstskolan i Kristianstad och fortsatte därefter till konshögskolan i Umeå. Han har också gått på Kunstakademie Düsseldorf och Meisterschüller.

Han har även haft en hel del utställningar och fått många fina priser och stipendium.

Motivering: ”Fredrik Lindqvist gör stor grafik. Det monumentala formatet och det expressiva bildspråket är kännetecknande för hans arbeten. Ofta träsnitt, den äldsta av de grafiska metoderna. Med sina träsnitt, eller linoleumsnitt, tryckta på tyg, ibland på papper, visar Fredrik att hantverket i högsta grad lever. I sina bilder berättar Fredrik historier som är både enkla och mångtydiga. Här finns referenser till andra tider och andra kulturer, porträtt av kända och okända, ögonblicksbilder från idrottens manifestationer. Här finns en hel del humor, men också ett mycket stort allvar om den tid som är vår. Genom bildernas

sammansatta innehåll och färgstarka energi ger Fredrik Lindqvist oss många läsmöjligheter. Vi betraktare får stort utrymme för egen fantasi och egna tolkningar.”

Jury: Dan Lekberg och Göran Persson 

Insekt o blommor, ett smakprov på hans bilder.

Uppdaterad 2014-01-18