Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

18 april 2015

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Bisquit Bay Boys.

Musik i Konsthallen

Som vanligt när det är musik i Konstahallen var det fullsatt. Några gamla och nytillkomna kompisar som gillar att spela tillsammans, gärna med jazz som huvudinriktning. Ofta hämtad från den Amerikanska sångboken, även om modernare inslag också dyker upp. Men huvudsaken är att ta sig an bra musik, då kan det också handla om den svenska visskatten, jazzifierade alster från popmusiken eller annat som både utmanar och kan tilltala en publik.

Bisquit Bay Boys bildades när Wiggo återvände till Karlskoga efter ett 20-tal år i förskingringen, mesta tiden i Stockholm. Namnet Bisquit Bay Boys kommer sig av (i brist på bättre) att flera har eller haft anknytning till Käxsundet (Bisquit Bay) i Bjurtjärn. Mikael och Wiggo har sedan lång tid fritidshus i denna vackra del av Sverige, Stig har sin husvagn där och Anders bodde där många år. Björn som är ganska ny i gänget tycker också att trakten är helt okey.

Mikael och Wiggo växte upp i samma del av Karlskoga men med en ålderskillnad som inte innebar något musicerande. Det tar vi igen nu. Stig och Wiggo har spelat ihop sedan tiden i realskolan i Katrinedal och med Anders senare i tonåren. Både i dansmusik- och rock- sammanhang men också jazz i olika sammanhang. Vilka är vi då?

Mikael Björk, kontrabas, är kontrabaslärare på Kultursskolan och har spelat allt och med alla inte minst under sin tid i regionmusiken i Skövde. Bara Mikael har haft musiken som yrke. Stig Erlandsson, piano, har bakgrund som dansbandsmusikant bl a i Wigglers orkester, Nobels och Bosse Carléns. Stig har hela tiden spelat jazz med hågade kamrater så fort möjlighet funnits.

Anders Eriksson, gitarr och sång, spelar sedan 1963 i String Tones, det gamla ärevördiga rockbandet från Karlskoga, där också Wiggo och Stig ingår numera. Anders var med i dansmusiksvängen i bl a Pelles och Wärmländers på 70-talet och senare också i Nobels och Bosse Carléns. Björn Sjöberg, trummor, är en inflyttad trummis som har en bakgrund i dans- och rockmusiksvängen, men framförallt en gedigen jazzskolning i Faluns Storband.

Wiggo Öberg, saxofoner, har efter åren i Bofors Musikkår, som blev halvtannat år till efter återflytten, ägnat sitt hobbymusicerande åt dans-, rockmusik och jazz i olika konstellationer. Under 1970-80-talen medlem i Karlskoga studioband, hoppade in i Musikskolans storband då och då och Bofors Big Band.

Konsthallen blev fylld till sista plats.

Uppdaterad 2015-04-18