Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

14 augusti 2015

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Mia Malmlöf

Lördag 15 augusti kl 11.00 är det vernissage för Mia Malmlöfs utställning FLYKT, som i fly, rörelse, drömmar och fantasi.

För mig är måleriet en livsresa i färg och form, i tid och rum. Tänker inte i banor som nutidskonst och dåtids konst. För mig är konsten tidlös och den konst som görs idag, är nutidskonst. Foto, video, måleri, teckning och collage är bara olika tekniker som rör samma sak, en form, ett uttryck, ett innehåll.

Trots att jag arbetat med bilder dagligen i trettio år, står jag hela tiden inför denna rikedom i bildens värld. Det finns hela tiden så mycket nytt att utforska. Inspireras utav allt, en konstbild, en tidningsbild, en text, film, böcker och musik. Inspireras utav hela världens enorma bildbank, hämtar fragment och låter denna värld smältas samman med mina egna erfarenheter.

Arbetar tematiskt, ibland under flera år, ibland i kortare perioder. Den hemlighetsfulla trädgården är en utveckling från temat Livias träd- gård, med inspiration från en antik fresk. Jag läste om den förfallna barockträd- gården, Sacro bosco di Bomarzo. Den heliga skogen och funderade på vad trädgården, paradiset står för. Det växande, det förmultnade, återkommande. En påminnelse om att allt kött är hö. Det handlar om en trädgård befolkad av figurer, magi och andeväsen. Kampen mellan ont och gott.

Uppdaterad 2015-08-14