Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

14 oktober 2015

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Trio med umpa.

Trio med umpa

På lördag 17 oktober är det musik i konsthallen kl 11.5 med Trio med umpa. Det är en folkmusikgrupp bestående av Tania Frid, Ida Blomqvist och Kajsa Zetterlund. Från grunden är vi en grupp som inspirerats av det typiskt finska soundet med fioler och tramporgel. Ofta tror man att finsk musik innebär vemod och sorg, men det vill vi inte hålla med om. Visst går det ibland i moll, men det är när mollreprisen övergår till dur som magin uppstår för Trio med umpa! Ovanpå det finska idealet har vi kryddat med gamla skillingtryck, svensk folkmusik och lite eget material. På så sätt har vi fått till det som vi vill ha det, och allt går såklart i umpa-takt! Vår musik är lättlyssnad och publikvänlig även för den som inte är inbiten folkmusiker.

Tania Frid,fiol, är utbildad musiklärare vid Örebro Universitet. Hon kommer till hösten att börja ett nytt jobb som lärare på El Sistema som startar här i Karlskoga.

Ida Blomqvist, tramporgel/sång, är också musiklärare utbildad vid Örebro Universitet. Hon jobbar på kulturskolan i Kopparberg som sång- och körlärare/bitr. rektor. Ida driver dessutom sitt egna företag som arrangerar fantastiska musikaliska berättelser för och med små barn.

Kajsa Zetterlund, fiol, är utbildad sjuksköterska vid Örebro Universitet. Hon arbetar deltid på USÖ och spelar deltid med i den populära gruppen Tullamore Brothers.

Uppdaterad 2015-10-14