Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Om förskolan

Till förskolan Blåklinten hör avdelningarna Bamse och Pippi.

På Bamse är barnen 1-3 år och på Pippi 3-6 år.

På Blåklinten har vi en bl.a. skogsbeklädd tomt med ett uterum" som aktiverar och stimulerar barnen till att leka och utforska. Här finns också en slät yta för cykling, målning och annat. Vi har även nära till gräsytan Melkaplanen där fotboll och snölek över stort område passar bra.

På Blåklinten arbetar vi "Reggio Emilia-inspirerat" vilket för oss innebär att barnen står i centrum och verksamheten dokumenteras nogsamt. Barnets tankar och hur det funderar kring sej själv och sin omvärld är det vi personal är nyfikna på.

Det är barnets behov och intressen som är utgångspunkten för verksamheten. Varje barn har en egen utvecklingsplan, där även föräldrarna är delaktiga. Att arbeta med tema eller projekt betyder att man har ett speciellt intresseområde som man under kortare eller längre tid arbetar med olika sätt, t ex måla, bygga, snickra, sång, musik, teater och experiment. Vanligen styr barnens intresse riktning, djup och omfattning av projekten.

Något som står i "Läroplan för förskolan" (Lpfö-98 Reviderad 2016)länk till annan webbplats är att "verksamheten ska vara rolig". Därför är leken så viktig, inte bara för att den utvecklar barnets sociala förmåga. Den ger också tid och möjlighet för barnet att bearbeta sina erfarenheter och intryck samt att den är en evig källa till glädje!

Om du vill läsa om en dag hos oss kan du gå in här:  Välkommen till'

Uppdaterad 2017-06-29