Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

IQ-projekt

Ungdomarna får vara med och bestämma vilka aktiviteter de vill ha och  Karlskoga och Degerfors gemensamma förebyggande arbete med drogfri skolavslutning har belönats med diplom och blommor.

En skolavslutning innebär för många ungdomar alkoholdebut. Karlskoga och Degerfors har under flera år arbetat med olika förebyggande insatser för att minska alkoholintaget bland våra ungdomar. Därför har kommunerna tillsammans med sponsorer och samarbetspartners de senaste fem åren genomfört uppskattade skolavslutningar.

Blås grönt!
Ett av kriterierna är att blåsa grönt och därigenom visa sin nykterhet. Polisen i Karlskoga har statistik på att missbruket av alkohol på skolavslutningen har minskat för varje år, samtidigt som deltagandet har ökat på arrangemanget drogfri skolavslutning.

Drogfri skolavslutning - IQ-projekt 1210
Nu har insatsen med drogfri skolavslutning fått pris som ett inspirerande arrangemang och en viktig förebyggande insats som jobbar med att minska alkoholproblem. Priset delades ut i går via IQ, av Marie Norlin ansvarig för IQ:s nätverk. IQ är ett fristående dotterbolag till Systembolaget AB. Marie berättar att hon hittat information i pressen om Karlskoga och Degerfors gemensamma drogfria arrangemang och att det var ett självklart val som nytt IQ-projekt.
- Ett intressant och engagerande arbete, som dessutom genomförs på ett professionellt sätt tillsammans med många viktiga samarbetspartners, säger Marie Norlin.
Läs mer om iq-projekt nr 1210länk till annan webbplats

Uppdaterad 2017-04-28 av Lena Edlund