Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Ansökan och behörighet

Yrkeshögskola

Ansökan

Ansökan på webben till CNC-tekniker och automationstekniker, 

CNC-tekniker/produktionsteknikerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Industriell automationsteknikerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sista ansökningsdag för hösten 2018 är 31 maj.

Behörighet

CNC-tekniker/Produktionstekniker

Du som söker ska ha grundläggande behörighet från gymnasiet och gärna ha läst ett program med teknisk inriktning. Du som har varit ute och arbetat och har förkunskaper i matematik motsvarande Matematik B kan också vara behörig. Du som har grönt certifikat och förkunskaper i matematik motsvarande Matematik B är också behörig.

Om du inte uppfyller de formella kraven på behörighet finns ändå en möjlighet att bli antagen om du bedöms ha tillräckliga förkunskaper för att klara utbildningen och arbeta inom det yrke utbildningen leder till.


Industriell automationstekniker

Du som söker ska ha grundläggande behörighet från gymnasiet och gärna ha läst ett program med teknisk inriktning - gärna gymnasiets industriprogram, el- och energiprogram, teknikprogram eller relevant yrkesprogram. Du som har varit ute och arbetat och har förkunskaper och kompetenser motsvarande de särskilda krav som utbildningen har kan också vara behörig.

Om du inte uppfyller de formella kraven på behörighet finns ändå en möjlighet att bli antagen om du bedöms ha tillräckliga förkunskaper för att klara utbildningen och arbeta inom det yrke utbildningen leder till.

På Yh-myndighetens webbplats finns mer information om behörighetskrav för YH-utbildning.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Yh-utbildningar är avgiftsfria och ger dig rätt till studiemedel från CSN.

Studiemedel

Yrkeshögskoleutbildningarna är avgiftsfria och ger dig rätt till studiemedel från CSN. Mer information hittar du på www.yrkeshogskolan.selänk till annan webbplats

Cirka 25 procent av våra studenter kommer från andra kommuner. Funderar du på att flytta hit? Här hittar du kontakter till bostadsbolag i Karlskoga.länk till annan webbplats

Gymnasial industriteknisk utbildning

Ansökan

Du som är folkbokförd i Karlskoga ansöker genom att kontakta studie- och yrkesvägledare vid Vuxnas lärande, Gösta Berlings väg 20 i Karlskoga, där det också upprättas en individuell studieplan. En kopia på ditt grundskole- och/eller gymnasiebetyg ska bifogas ansökan.

Behörighet

Högstadiekompetens

Uppdaterad 2018-09-05