Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Gymnasial industriteknisk utbildning med inriktning process och underhåll

1-årig gymnasial vuxenutbildning

Vill du arbeta som processoperatör är denna utbildning rätt för dig. Som processoperatör arbetar du med att övervaka och styra olika tillverkningsprocesser och med att identifiera och lösa tekniska fel. Du jobbar framförallt inom kemisk industri, stål- och metallindustri, pappers- och massaindustri, träindustri, livsmedelsindustri och på energiföretag.

Nära samarbete med industrin
Utbildningen sker i samarbete med industrin och passar dig som är intresserad av teknik, underhåll, process och problemlösning. Utbildningen är en 1 årig gymnasial yrkesutbildning som ger dig god anställningsbarhet. I utbildningen ingår 10-12 veckor APL (riktad praktik på industrin).

Utbildningen ger dig nödvändiga kunskaper och färdigheter i processteknik, produktionsteknik, produktionskunskap, automationsteknik, arbetsmiljö, driftsäkerhet och underhållsteknik samt processtyrning. En viktig aspekt i utbildningen är medarbetarskap och eget ansvar, vilket behövs i arbetet på en produktionsenhet inom industrin.

Efter utbildningen
Efter avslutad utbildning kan du jobba som processoperatör inom kemisk industri, stål- och metallindustri, pappers- och massaindustri, träindustri, livsmedelsindustri och på energiföretag.

Utbildningen vänder sig till
Dig som är intresserade av arbete som processoperatör och har kompetenser motsvarande högstadiekompetens. Vi vänder oss även till dig som har gått en gymnasial utbildning men som vill ha en yrkesutbildning.

Utbildningsstart
Utbildningen startar måndag 12 mars 2018 och håller till i Yrkeshögskolans lokaler på Gammelbackavägen 4 B (Rosendalsområdet) i Karlskoga.

Ansökning
Ansök vida webbformuläret. Sista ansökningsdag är 16 februari 2018.

 

Utbildningen genomförs i samverkan med bland andra:

Uppdaterad 2018-01-15