Karlskoga kommun

Vuxenutbildning i Karlskoga och Degerfors

”Vuxnas lärande skall bidra till Karlskoga och Degerfors kommuners utveckling och tillväxt”

Detta är vår vision för vår verksamhet och vi vänder oss till enskilda, näringsliv, organisationer och offentliga arbetsplatser som vill ha kompetensutveckling i någon form. Till näringsliv, organisationer och offentliga arbetsplatser kan vi vara ett stöd när ni behöver kompetenshöja er personal eller vill arbeta långsiktigt för att hitta rätt kompetens.

Om du funderar på en ny inriktning i livet, vill skaffa dig behörighet för högre studier, eller är nyfiken på kortare kurser är du välkommen till oss. Vi kan erbjuda dig universitetsstudier på distans, gymnasiala och grundläggande kurser, yrkeshögskoleutbildning, vägledning samt information om studiefinansiering.

Under veckorna 25-27 och 32 kommer skolexpeditionen på Vuxnas lärande att justera öppettiderna. Vuxnas lärande har semesterstängt veckorna 28-31. Vid akuta ärenden kontakta Servicecenter 0586-610 00.

Vecka 25

Antagningsbesked har skickats ut till höstens kurser på vuxenutbildningen.

Vecka 32,10-11 augusti

Kursregistrering för grundläggande & gymnasial vuxenutbildning samt omvårdnadsutbildningen. Information om kursregistreringen kommer med i antagningsbeskedet. Kursregistrering sker i F-huset på Ekeby, Gösta Berlings väg 20.

Tänk på att du måste registrera dig för att få behålla din utbildningsplats. Om du har förhinder kontaktar du Maria Eriksson på maria.eriksson@karlskoga.se innan den 9 augusti.

Vecka 32

Kursstart för Sfi

Vecka 33

Kursstart för grundläggande & gymnasial vuxenutbildning samt omvårdnadsutbildningen.

Litteraturlista för höstens kurser på Vuxnas lärande.PDF Klicka>>PDF

Om du kommer läsa distanskurs i höst publicerar vår distansleverantör Hermods kurslitteraturlista på sin hemsida.

Information om Sverigelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
(öppnas i ny flik/fönster)