Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Specialist inom CNC-teknik

Den avancerade tillverkningsindustrin är en av Sveriges viktigaste branscher och tillgången på kvalificerad arbetskraft är avgörande för branschens framtid.
Vår utbildning till CNC-tekniker är framtagen utifrån de kvalifikationer som näringslivet efterfrågar. Du får en aktuell och kvalificerad specialistkompetens med god bredd för att kunna arbeta inom den moderna tillverkningsindustrin med CNC-teknik och CAD/CAM.

UtbildningsplanPDF

Utbildningen omfattar bland annat:

  • programmering och hantering av CNC-styrda verktygsmaskiner och moderna CAD/CAM-verktyg
  • beredning, styrning och optimering av produktion i CNC-styrda multifunktionsmaskiner
  • metoder för att effektivisera och kvalitetssäkra produktion
  • material/verktygslära och skärteknik.

CNC är ett datorsystem som används för styra verkstadsmaskiner och det är en av de vanligaste tillverkningsprocesserna i världen. Det går att skapa nästan vad som helst med CNC-teknik och det finns en stor efterfrågan på kvalificerade CNC-tekniker.

CAD är datorprogram som användas för att designa och skapa tekniska ritningar inom tillverkningsindustrin. CAM-program används sedan för att skapa CNC-kod av CAD-ritningen. CAM-programmet räknar ut hur en detalj kan bearbetas i en svarv, fräs eller annan CNC-styrd maskin. CNC-teknikerns uppgift är att anpassa bearbetningsordning, verktygsval och skärdata till den aktuella bearbetningssituationen.

De praktiska delarna av utbildningen sker på Möckelngymnasiet där vi genom HTEC arenalänk till annan webbplats har tillgång till moderna maskiner och programvara. Dessutom sker en tredjedel av utbildning ute på företag vilket ger dig erfarenhet och viktiga kontakter.

Uppdaterad 2017-02-03 av Sara Malmborg Norberg


Karlskoga kommun, 691 83 Karlskoga
Telefon: 0586 - 610 00 E-post: kommun@karlskoga.se
Kontakta Karlskoga kommun

Anställda: Logga inlänk till annan webbplats | Distansarbetsplatsenlänk till annan webbplats | Time Care Pool  |  Fakturahanteringlänk till annan webbplats

Tipsa en vän:

Till Vision 2020
Dela på Twitter Dela på LinkedIn Dela på Facebook