Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Anmälan till Blås grönt - för en nykter skolavslutning

Under torsdagskvällen den 11 juni har du som vårdnadshavare möjlighet att delta i aktiviteten Blås grönt tillsammans med din ungdom.

Stationerna är Tower Beach, Näset och fotbollsplanen vid Baggängen i Karlskoga samt Stora Valla skolan och torget i Degerfors. Samtliga stationer är öppna mellan kl. 18-22

OBS! Vi har stött på lite tekniska problem med att skicka sms så notifikationen kommer bli via e-post i de fall ungdomen blåst grönt.

Så fungerar Blås grönt:

  • Ungdomen anmäler sig tillsammans med sin vårdnadshavare till Blås grönt på genom att fylla i ett formulär med ungdomens namn och kontaktuppgifter samt telefonnummer och e-postadress till vårdnadshavaren.
  • Under kvällen besöker ungdomen något av Blås Grönt-tälten i Karlskoga eller Degerfors en eller flera gånger och blåser i ett alkoholtest. Engångsrör används alltid och restriktioner som finns gällande hygien följs.
  • Ett grönt resultat innebär att ungdomen är nykter och ett mail skickas automatiskt ut till vårdnadshavaren om att ungdomen har blåst grönt. Vid de fall ungdomen blåser rött innebär det att ungdomen har druckit alkohol och vårdnadshavaren kontaktas. Om ungdomen inte dyker upp vid någon av stationerna meddelas inte vårdnadshavaren. Vid Blås grönt-tälten får ungdomen popcorn eller sockervadd som liten uppmuntran.
  • Efter avslutad skolavslutningskväll lottas 10 presentkort till ett värde av 500 kr ut.  Alla som blåst grönt har vinstchans. Ju senare ungdomen blåser desto större är chansen att vinna.

Anmäl dig till Blås Gröntlänk till annan webbplats

Uppdaterad 2020-06-03