Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Miljöfordon

Karlskoga kommun håller just nu på att ta fram en resepolicy som ska styra hur vi som arbetar inom kommunen ska resa. Det handlar mycket om att ändra beteende och att välja ett miljövänligare sätt att förflytta sig, gå, cykla och åka kollektivt, samt att välja miljövänligare alternativ än bilar drivna med fossila bränslen.

Elbil

Även produktionen av bilens el är miljövänlig. Den el som bilen drivs med kommer från solpaneler monterade på centralförrådets tak.

Laddstation för elbilar

I kartan kan du se var du kan ladda din elbil i Karlskoga.länk till annan webbplats

Elcykel

Karlskoga kommun har köpt ett flertal elcyklar som personalen kan använda i tjänsten ett färdmedel som har rönt stor uppskattning bland de anställda. För många resor inom de centrala delarna av Karlskoga förflyttar man sig snabbare med elcykel än med bil.Elcykeln är ett miljövänligare alternativ till bilen och ett bra exempel på hur man kan minska koldioxidutsläppen genom att använda cykeln istället för bil, till resor inom kommunen.

Elcykeln är batteridriven och den fungerar på så vis att när man trampar med pedalerna får cykeln en extra skjuts framåt av batteriet. En laddning håller ungefär tre till fem mil beroende på hur mycket man orkar trampa själv. Tar batteriet slut fungerar den som en vanlig cykel.

Biogasbilar

Under några år nu har Karlskoga kommun köpt in biogasbilar och fler sådana bilar upphandlas för att fasa ut vanliga bensin – och dieselbilar. Inköpen av fordon som körs på fossilfria bränslen gör att vi går mot en renare och bättre miljö i Karlskoga. Att byta ut kommunens fordonsflotta mot bilar som körs på fossilfria bränslen är ett beslut som kommunfullmäktige har ställt sig bakom.

Tanka biogas i Karlskoga

I Karlskoga finns två anläggningar där man kan tanka biogas, dels vid Mosseruds avfallsanläggning och en vid Strömsbro. 

I kartan kan du se var du kan tanka biogas i Karlskoga.länk till annan webbplats


Ny biogasmack ute vid Mosserud i anslutning till den nya biogasfabriken

Snabbladdare vid McDonalds för elbilar.

Uppdaterad 2019-04-03