Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Sjöar och vattendrag

Närheten till vatten är en naturlig del av vardagen i Karlskoga. På de här sidorna kan du läsa om våra sjöar och vattendrag, vattenkvalitet och badplatser.

Karlskoga ligger vid norra änden av Möckeln, en sjö som har bildats i en meteoritnedslagkrater. Människan har under årtusenden använt området kring sjön för fiske och jakt och senare också som betesmark och för bosättning.

Möckelnsbodar

Det som idag heter Karlskoga kallades redan på 1200-talet för Möckelnsbodar. Sjön kan idag bjuda på många fina upplevelser. Bland annat finns ett flertal iordningställda badplatser med sandstrand. 

Fina vatten med höga naturvärden

Förutom Möckeln finns många fina vatten värda att värna om i kommunen. Älvarna Timsälven och Svartälven rinner till Möckeln genom Karlskoga. Mindre vattendrag som Imälven och Trösälven kan bjuda på en vacker promenad längs forsar och lugnområden och har höga naturvärden i och med förekomst av flodpärlmussla. Sjön Alkvettern bjuder på bland annat bad och fiske i vacker natur i naturreservatet Lunedet.. Många vattendrag och sjöar i kommunen utgör fina fiskevatten.

 

Uppdaterad 2019-12-09