Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

22 augusti 2019

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Storängens förskolekök

Det nya produktionsköket i Storängen i Karlskoga står nu klart.

Sedan några år tillbaka har behovet lyfts om ytterligare produktionskök för mat till alla förskolor i Karlskoga och Degerfors. Med ett nytt kök som enbart lagar mat till förskolan, får vi mat anpassad för rätt åldersgrupp. Det nya produktionsköket står nu klart och i april i år flyttade verksamheten in i de nya lokalerna.

Se filmen om Storängens produktionskök.länk till annan webbplats Här träffar vi Märta Jakobsson, som arbetar som kökschef på det nybyggda produktionsköket, som berättar mer om hur man arbetar där. 

Det nya köket täcker behovet av produktion av 2000 portioner. Produktionsköket är cirka 660 kvm och har tillgång till reservvatten och reservkraft. Detta är ett medvetet val av båda kommunerna för att säkerställa kommunernas ansvar för förebyggande insatser vid civilt försvar. Detta innebär bland annat att kommunerna har ett betydligt större ansvar när det gäller kontinuitetsplanering, livsmedelsförsörjning, förrådsutrymmen för livsmedel, planering för produktion av måltider till viktiga målgrupper där nödvändig el och värme finns samt vatten.

Kommunernas ambitionsnivå för elförsörjning vid planerade och oplanerade driftavbrott, är utgångspunkten för att det nya produktionsköket utrustas med stationär reservkraft och reservvatten i samverkan med Degerfors. Förskolan är att betrakta som en samhällsviktig verksamhet.

Uppdaterad 2020-07-30