Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

info@karlskoga.se

13 december 2019 - Pressmeddelande

Karlskogaelever till final i Högstadiets matematiktävling

Två elever från Karlskoga har gått vidare till final i en rikstäckande tävling i matematik för högstadiet.

Syftet med tävlingen är att stimulera intresset för matematik och matematikstudier. Tävlingen prövar elevernas problemlösningsförmåga, kreativitet och fantasi. Eleverna behöver inga andra matematikkunskaper än vad en niondeklassare förväntas ha.

Tisdagen den 12 november ägde kvaltävlingen rum på de skolor som valt att delta. Kvalet bestod av sex problem som skulle lösas på två timmar. De bästa skickades sedan in till en tävlingskommitté för kontrollräkning. Utifrån de insända bidragen valdes cirka 50 stycken av de bästa tävlande ut. Dessa elever, varav två från Karlskoga, bjuds in till finaltävlingen som hålls på Danderyds gymnasium lördag den 18 januari 2020. Tävlingen hålls på förmiddagen och på eftermiddagen får de tävlande lyssna på en spännande föreläsning och prisutdelning.

De två eleverna från Karlskoga som gått till final är Ellen Pelander från Österledskolan och Alvar Forsling från Skrantaskolan.

Uppdaterad 2019-12-13