Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

19 december 2019 - Pressmeddelande

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Kameraövervakning för en tryggare miljö

Skrantaskolan har sedan december 2019 kameraövervakning i sina korridorer. Detta för att skapa en tryggare skolmiljö för både elever och personal.

Med kamerövervakningen som stöd kommer skolan ha möjlighet att snabbare kunna ingripa mot kränkningar och stödja utredningar av dessa. Kamerorna kommer också kunna förebygga, motverka och avslöja brottslighet.

Ansvarig för kameraövervakningen är Karlskoga kommun. Bildmaterialet kommer att sparas som huvudregel i fyra dagar men kan sparas en under en längre period om det behövs. Bildmaterialet hanteras med sekretess men skolan kan lämna ut material till polisen om det finns misstanke om brott. På de områden som övervakas sitter informationsskyltar som talar om att området är kameraövervakat.

Kameraövervakning av grundskolor och gymnasieskolor blir allt vanligare hos kommuner. Idag har var femte kommun installerat kameror i sina lokaler. Skolor som har kameraövervakning inomhus har sett en klar minskning av kränkningar mellan elever, därför har Skrantaskolan nu installerat kameror i sina korridorer. Det här är en del i vårt arbete med att skapa ökad trygghet, säger rektor Peter Svensson

Mer information

Kamerabevakningslagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad 2019-12-19