Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

info@karlskoga.se

19 december 2019 - Pressmeddelande

Kameraövervakning för en tryggare miljö

Skrantaskolan har sedan december 2019 kameraövervakning i sina korridorer. Detta för att skapa en tryggare skolmiljö för både elever och personal.

Med kamerövervakningen som stöd kommer skolan ha möjlighet att snabbare kunna ingripa mot kränkningar och stödja utredningar av dessa. Kamerorna kommer också kunna förebygga, motverka och avslöja brottslighet.

Ansvarig för kameraövervakningen är Karlskoga kommun. Bildmaterialet kommer att sparas som huvudregel i fyra dagar men kan sparas en under en längre period om det behövs. Bildmaterialet hanteras med sekretess men skolan kan lämna ut material till polisen om det finns misstanke om brott. På de områden som övervakas sitter informationsskyltar som talar om att området är kameraövervakat.

Kameraövervakning av grundskolor och gymnasieskolor blir allt vanligare hos kommuner. Idag har var femte kommun installerat kameror i sina lokaler. Skolor som har kameraövervakning inomhus har sett en klar minskning av kränkningar mellan elever, därför har Skrantaskolan nu installerat kameror i sina korridorer. Det här är en del i vårt arbete med att skapa ökad trygghet, säger rektor Peter Svensson

Kamerabevakningslagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad 2019-12-19