Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

2 februari 2018 - Näringsliv & arbete

Näringslivsdag med framtiden i fokus

Torsdag den 15 februari är det dags för Östra Värmlands Näringslivsdag 2018. I år står Karlskoga kommun som arrangör. Årets tema är "Framtiden är
nu" Det utlovas en dag med fart och fläkt med ett smörgåsbord av de
resurser och den kapacitet som finns i Östra Värmland.

Förutom Karlskoga är det Storfors kommun, Kristinehamns kommun, Filipstads kommun, Hällefors kommun och Degerfors kommun som turas om att arrangera Östra
Värmlands Näringslivsdag. I år har turen kommit till Karlskoga kommun att stå som värd och ta emot representanter för näringslivet, politiker och tjänstemän från de sex kommunerna.

Snabbt tempo i Karlskoga

Årets tema är "Framtiden är nu" och utvecklingschef Kalle Selander utlovar en
dag i Karlskoga med fart och fläkt.

Vi ska ha ett program som är rappt, snabbt och intressant. Föredragen blir korta men innehållsrika – vi kommer att hålla ett högt tempo.

Robotforskare först ut

Det är sammanlagt fyra föredrag under dagen. Amy Loutfi som är professor i informationsteknologi och robotforskare vid Örebro Universitet inleder på temat ”Artificiell Intelligens och autonoma system som förändrar världen”. Därefter kommer analytiker Harald Cavalli-Björkman att tala om ”Paris, Milano och New York via Kristinehamn – en ny och cirkulär svensk industri”.

Annika Grälls som är verksam på Alfred Nobel Science Park och även knuten
till Örebro universitet och restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, redogör för framtidens mat och måltidslabbet under temat ”Framtidens mat - Food tech,
måltidslabbet och hur näringslivet nyttjar innovationer".

Karlskoga är ett tillverkningstekniskt centrum och ledande inom 3D-printing. Det sista föredraget handlar om just ”3D print. Ett uttjänt modeord eller nyckeln till framtiden?” och det är Christer Bengtsson som är föredraghållare.

Starka resurser i östra Värmland

Förutom föredragen ska också näringslivsansvarig från respektive kommun informera om vad som är på gång i deras kommun inom näringslivet.

Världen är här i Östra Värmland! Tillsammans ska vi berätta om all den kunskap, innovation och de starka resurser som finns inte bara i Karlskoga utan i hela Östra Värmland, säger Kalle Selander.

Under dagen kommer även Möckelnregionens företagspris att delas ut.

Östra Värmlands Näringslivsdag kommer att arrangeras på Hotell Alfred Nobel i
Karlskoga. Arrangör är Karlskoga kommun i samarbete med Möckelnföretagen.

Gratis parkering

- Vi hälsar välkomna till gästfria Karlskoga där vi så klart bjuder på gratis parkering för deltagarna, avslutar Kalle Selander.

Uppdaterad 2018-02-21