Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

11 juni 2018 - Utbildning & barnomsorg

Så här såg det ut vid förra årets skolavslutningskväll. Foto: Elin Höglander

Kärlek, vänskap och drogfri skolavslutning

Torsdag kväll den 14 juni kommer området utanför Folket hus i Karlskoga återigen att fyllas med glada sommarlovsungdomar och engagerade funktionärer. För första gången har vi valt att ha ett tema för kvällen - Kärlek och vänskap!

Kristin Adamsson, folkhälsoutvecklare

Drogfri skolavslutning är ett samarbete mellan Karlskoga och Degerfors kommuner, kyrkorna, polisen, samarbetspartners och sponsorer.

Arrangemanget genomförs för sjunde året i rad och ungdomarna får blåsa grönt i entrékontrollen för att komma in. Degerforsungdomarna blåser grönt redan när de stiger på bussen vid Medborgarplatsen i Degerfors.

Vi har alltid en dialog med ungdomarna om deras önskemål. Vi lyssnar och genomför det vi har möjlighet till, vilket säkert är en av anledningarna till att arrangemanget är så populärt. Förra året deltog cirka 400 ungdomar från högstadiet i Karlskoga och Degerfors och polisen har märkt att fyllan har minskat både i stan och vid Näset under skolavslutningen, berättar Kristin Adamsson.


Nyhet - Open Mic

Som vanligt massor av kul att göra och lite nya saker i år är bland annat en liten öppen scen, Open Mic. Där ungdomarna själva kan uppträda.

Det kommer att bli uppträdande med semifinalisterna från Talang 2018: Swedish Jam Factory. Bandet släppte nyligen sin första singel, med titeln "Kamikhazee". Skolavslutningsfesten avslutas med två timmar skumdisco

Mer info: karlskoga.se/merung

Uppdaterad 2018-06-11