Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

16 september 2020 - Stöd & omsorg

Säker konstrunda på kommunens vård- och omsorgsboenden

På Karlskoga kommuns vård- och omsorgsboenden arbetar personalen hårt för att de boende ska ha en meningsfull vardag. Just nu finns konst och konstinstallationer i trädgårdarna på kommunens boenden för att ge de boende chans att på ett säkert sätt uppleva konst – och samtidigt komma ut även i det lite kallare vädret.

Färgglada paraplyer visar vägen till varje installation där skyltar presenterar konstnären tillsammans med några frågor om konsten att samtala kring.

– Idén hade jag innan corona. Då tänkte jag att man skulle ta med de äldre ut på konstrundan som anordnas i Karlskoga varje år men nu när corona slog till så blev utvecklingen en pandemisäker aktivitet istället, berättar Nina Bäckman, aktivitetssamordnare på Karlskoga kommuns vård- och omsorgsboenden.

Hoppas främja tankar och samtal

Konstnärerna Leila Raudsaar, Edit Jordan, Carina Tjernfeldt har lånat ut konst och Nina Bäckman skapat egna konstinstallationer av skänkta gåvor från Rävåsens loppis. Musiker, bland andra Jens Skoglund, har varit med och spelat mingelmusik med durspel i trädgårdarna under tiden som installationerna arbetats fram.

Vi hoppas att kunna främja tankar och samtal kring annat än Corona eller det man upplever som jobbigt. Konst är tacksamt då det är fritt att tycka vad man vill, det väcker olika känslor hos olika personer, det finns egentligen inga rätt och fel och det kan också väcka minnen från tidigare erfarenheter i kontakt med konst eller eget skapande, säger Nina Bäckman.

Uppdaterad 2020-09-16