Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Kollektivtrafik

Här hittar du information om kollektivtrafiken i Karlskoga kommun, så som buss, flextrafik och arbetsskyttel.

I Karlskoga är det Länstrafiken Örebro som ansvarar för att samordna kollektivtrafiken i Karlskoga. Det innebär att du vänder dig till Länstrafiken Örebro med synpunkter, frågor eller för trafikupplysning. På LÄnstrafikens hemsida hittar du all information, så som busstider (både för stadsbussarna och regiontrafiken), biljetter och priser samt aktuella trafikmeddelanden.

Läs mer på Läsntrafikens hemsida.länk till annan webbplats

Flextrafiken som startade i september 2018 i Karlskoga, ska fungera som ett komplement till den allmänna kollektivtrafiken. Det är Region Örebro län och Karlskoga kommun som tillsammans i ett projekt under tre år utvecklar flextrafik i Karlskoga.

Flexbussen trafikerar Karlskoga tätort. Flextrafikens buss trafikerar mellan särskilda hållplatser, så kallade flexpunkter. Flextrafikens buss hämtar dig vid den flexpunkt du bestämt och kör dig till den flexpunkt du angav när du beställde.

Flextrafik i Karlskoga tätort är tillgänglig på helgfria vardagar mellan klockan 9.30-16.30.

Karta med alla flexpunkter i Karlskoga.länk till annan webbplats

Lista med flexpunkter - adresser och nummer.

Karta med flexpunkter (utskriftsversion)PDF

Beställa resa

Du ringer och beställer din resa på 0771-92 00 00.

Du kan ringa in din beställning alla dagar i veckan mellan kl. 06.30–21.00.
Tala om när du vill bli hämtad och vid vilken flexpunkt.
Vi behöver också veta till vilken flexpunkt du vill resa. Du kan boka din resa upp till 14 dagar i förväg men senast 30 minuter innan önskad avresa.
I samband med att du ringer blir du registrerad som flexresenär*.

Du får direkt besked om en ungefärlig hämtningstid. Tiden kan ändra sig om fler ska hämtas upp. Du blir därför uppringd 15 minuter innan bussen beräknas vara hos dig. Det är viktigt att du uppger ett telefonnummer som vi kan nå dig på i anslutning till restiden.

*Länstrafiken hanterar självklart dina personuppgifter enligt gällande lagar och regler. Mer information om hur Länstrafiken hanterar personuppgifter finns på lanstrafiken.se/hantering-av-personuppgifter.

Hur gör jag med hemresan?

Boka gärna hemresan samtidigt som utresan, om du vet när du vill åka tillbaka. Kom ihåg att alla resor måste beställas. Det går inte att gå till en flexpunkt och vänta på en buss, eftersom bussarna inte följer någon fast rutt eller tidtabell.

Vad kostar det och hur betalar jag?

Att resa med Flextrafiken kostar lika mycket som att resa med Karlskogas stadsbussar, och du kan använda samma typ av biljetter. Billigast blir biljetten om du betalar med Resekort. Resekort kan du köpa på Länstrafikens webbshop, Länstrafikens försäljningsombud eller av bussföraren ombord.

Du kan köpa enkelbiljetter via Länstrafikens app eller med bankkort
hos bussföraren. Kom ihåg att du inte kan betala med kontanter ombord
på bussen. Vill du betala kontant går det bra att göra det hos någon
av våra försäljningsombud.

Om du ska besöka vården kan du visa upp kallelsen på resan dit och kvittot på resan hem så åker du gratis. Förköp gärna din biljett för den billigaste resan.

Biljetten är giltig i en timme, så om du vill resa med flexbussen inom den tiden så behöver du inte lösa en ny biljett.

Hur lång är restiden?

Resvägen och restiden varierar beroende på vilka flexpunkter bussen passerar. Boka därför din resa med god tidsmarginal om du har en viktig tid att passa.

Får jag ta med ledsagare?

Du som har tillstånd för färdtjänst och har ett ledsagarkort får ta med dig en ledsagare utan extra kostnad på bussen. Ledsagarkort
kan du beställa hos Länstrafiken 0771-55 30 00.

Andra frågor?

Frågor om bussar, biljetter etcetera vänd dig till Länstrafikens kundservice
telefonnummer 0771-55 30 00 eller www.lanstrafiken.selänk till annan webbplats.

Arbetsskytteln är en buss som trafikerar sträckan mellan Karlskoga busstation och arbetsplatser som ligger vid Rosendal och Björkborn. Avgångstiderna är anpassade efter några av de bussar som som inkommer till Karlskoga busstation på morgonen och på eftermiddagen.

Arbetsskytteln är en buss som hämtar upp passagerare vid Karlskoga busstation med avgångstider som är anpassade till några av de bussar som kommer in från Degerfors, Karlstad, Kristinehamn och Örebro. Arbetsskytteln kör sedan till arbetsplatserna i Björkbornsområdet med ett stopp vid Rosendal för att släppa av passagerare och plocka upp nya resenärer.

På eftermiddagen går arbetsskytteln tillbaka till Karlskoga busstation efter att ha hämtat upp passagerare vid Björkborn och Rosendal. Vid Rosendal kan passagerare stiga av för att åka vidare mot Örebro.

Avgångstider för arbetsskytteln

Avgångstiderna för Arbetsskytteln är anpassade efter bussar som kommer in till Karlskoga busstation mellan klockan 07.00 - 08.00 på morgonen och går från arbetsplatserna mellan 16.00-17.10 på eftermiddagen.

Arbetsskytteln väntar på inkommande bussar från Karlstad, Kristinehamn, Degerfors och Örebro, i fem minuter efter beräknad ankomsttid. Därefter åker arbetsskytteln för att hämta upp/släppa av resenärer vid nästa hållplats.

Tidtabell för arbetsskyttelnPDF

Projekt under tre år

Det är Region Örebro län och Karlskoga kommun som tillsammans utvecklar projektet med en arbetsskyttel i Karlskoga. Det pågår parallellt med projektet för flextrafik som startades upp i september 2018. Det är också samma bussar som används för de olika formerna av busstrafik.

Uppdaterad 2020-10-16