Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Ställplatsen

Vid Grönfeltsudden i Karlskoga finns en ställplats för husbilar. Från ställplatsen är det gångavstånd till centrala Karlskoga. Området med uppställningsplats för 19 husbilar ligger naturskönt vid sjön Möckelns norra strand. Alla ställplatser är utrustade med eluttag och området är utrustat med belysningsstolpar.

Den maximala uppställningstiden inom området är begränsad till 48 timmar och avgiften för att parkera på ställplatserna är 150kr/dygn. Gäller även när all service är stängd för säsongen..

Servicehuset är stängt för säsongen

Från och med 1 november är servicehuset och elstolparna vid ställplatsen stängt. Ställplatserna plogas inte under vintern, men som besökare får du gärna nyttja platserna för att ställa sin husbil på ändå om du vill. Det är fortfarande parkeringsavgift och max 48 timmar uppställningstid som gäller.

Elstolpar

Till varje uppställningsplats på ställplatsområdet finns en elstolpe som besökare kan nyttja under vistelsetiden. Elen är säkrad med 10 Amper/stolpe.

Gräsklippning

De fria gräsytorna runt ställplatserna klipps ungefär var 10:e dag.

Hitta hit

I kartan kan du se var i Karlskoga ställplatsen ligger. länk till annan webbplats

Där kan du också hitta information om andra platser i kommunen, exempelvis badplatser, fotbollsplaner, vandringsleder och mycket annat.

Kostnad

Avgiften för att parkera på ställplatserna är 150 kr/dygn. Det finns olika betalningsalternativ - det går både att betala med kort i parkeringsautomaten på området men också via Parkster med en app i telefonen eller sms. 

Betala med kort

I parkeringsautomaten kan du betala med kort (betalkort, företagskort eller Visa/Mastercard etcetera). När du får din parkeringsbiljett placera den väl synlig i framrutan på din bil.

Betala via app

Börja med att ladda ner appen till din telefon. Skapa sedan ett konto, där du anger och startar din parkering. Du behöver inte ha en dekal i bilen när du använder Parkster. När du använder app för att parkera sker all betalning i efterskott. Du kan välja att betala med konto/kreditkort, pappersfaktura eller e-postfaktura. För pappersfaktura tillkommer dock en fakturaavgift på 25 kr per faktureringstillfälle.

Betala med sms

Du kan betala din parkeringsavgift genom att skicka ett sms med zonkod, regnr och personnummer till 0707-13 14 15. Du betalar vanlig sms-taxa för att skicka detta sms.Observera att SMS-parkering är giltig först efter att du fått ett svarskvitto till mobilen. Zonkoden hittar du på skyltningen på parkeringsplatsen och parkeringen startar i samband med att du får ett bekräftelse-SMS till din telefon. När du vill avsluta din parkering så skickar du avsluta till nummer 0707-13 14 15. Det är endast första gången du parkerar du behöver skicka med ditt personnummer, därefter räcker zonkod och registreringsnummer.

När du använder app för att parkera sker all betalning i efterskott. Du kan välja att betala med konto/kreditkort, pappersfaktura eller e-postfaktura. För pappersfaktura tillkommer dock en fakturaavgift på 25 kr per faktureringstillfälle.

Servicebyggnaden

Vid ställplatsen finns en servicebyggnad med tre toaletter och ett duschrum som också är tillgänglighetsanpassad. Bredvid servicebyggnaden finns ett så kallat utslag där det går att tömma tanken som finns i husbilen. Här finns också kranar för dricksvatten och gråvatten. Det finns också en mindre badstrand vid ställplatsen.

Sophämtning

Sophämtning sker 3 gånger/vecka: måndag, onsdag och fredag.

Det finns möjlighet att sopsortera på området.

Städning och tillsyn

Under perioden maj-augusti städar vi och kollar till området runt ställplatserna 5 gånger/vecka. Under den övriga tiden på året sker städning och tillsyn 1 gång/vecka.

Städning av servicehuset sker 4 gånger/vecka: måndag, onsdag, fredag och söndag.

Gratis WiFi

Vid ställplatsen finns det gratis WiFi. Anslut till nätverket Karlskoga-FreeInternet.

Öppettider

Öppettiderna för ställplatsen är 1/4 - 31/10. Datumen kan komma att ändras beroende på väderförhållanden, exempelvis minusgrader som gör att vi inte kan ha vattnet ute. Ställplatserna plogas inte under vintern/snöperioden, men besökare får utnyttja platserna för att ställa sin husbil på om de vill. Men fortfarande är det parkeringsavgift och max uppställningstid som gäller.

Uppdaterad 2020-10-30