Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Kerstin Wessberg / Penseldrag & kritstreck

Pågår:15 augusti-13 september

Tid: tisdag-torsdag 12.00-18.00, fredag-söndag 10.00-14.00
måndag stängt

Plats: Karlskoga Konsthall

Kerstin Wessberg arbetar med måleri, huvudsakligen i äggoljetempera, akryl och vaxkritor och är verksam i Karlstad. Motiven växlar mellan människor, djur och natur. Det kan vara helt vardagliga scener men också i sagans eller fantasins värld. Inspirationskällor är expressionismen, naivism och folkkonst från alla tider och hörn av världen.

”Målandet är ett sökande inåt, där mycket prövas och försvinner under många lager av färg, det viktiga blir kvar. Berättelsen utspelar sig i en värld av färgklanger, kanske med skogar, ängar, buskar. Ibland dyker djur eller sagoväsen upp och spanar på varandra.
Jag arbetar med historier, som jag målar fram med kletig eller halvflytande färg. Det tar tid, jag målar, målar över, skrapar fram igen, ändrar, funderar. Så småningom framgår det vad målningen handlar om. Det viktiga är det där jag bara anar, det som sker bakom eller innanför.
Jag ser det som att måla fram en dikt eller en saga.”

”Arbetet med kritorna är helt annorlunda, det sker omedelbart och supersnabbt. Det är en stund av glädje över att få glostirra på medmänniskan som glömt bort mig eller inte upptäckt mig och som ägnar all sin fokus på att utöva vad det nu än är. Kanske är det tyngdlyftning, spela på ett instrument eller surfa på sin mobil.
När jag skissar går det fort, jag väljer några kritor med en viss kulör som får vara kvar i handen, jag hinner ändå inte byta. Många rafsiga drag, huller om buller och på varandra. Kanske lite vatten efteråt för att få ut en hel yta, jag använder vattenlösliga vaxkritor.
Det här är då mer av sportkommentatorsreferat som sker medan matchen pågår.” -Kerstin Wessberg, Karlstad 2020

Kerstin Wessberg (f. 1960 i Stockholm) har studerat måleri för bland andra Georg Suttner och Inger Wallertz, hon är representerad runt om i Värmland och medlem i KRO och Värmlands Konstnärsförbund. Hon arbetar som kurslärare på Folkuniversitetet i måleri, håller målarworkshops för företagsgrupper och barn, anlitas av Karlstad Kommun och Kristinehamns Konsthall som workshopledare.

Vernissage 15/8 kl. 10-14
Invigning kl. 11.00
Vi bjuder på alkoholfri dryck och tilltugg
Fri entré
Varmt välkommen!

Uppdaterad 2020-03-24