Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Du som inte går på gymnasiet- kommunens aktivitetsansvar

Vi arbetar med ungdomar mellan 16-20 år (folkbokförda i Karlskoga kommun) inom ramen för kommunens aktivitetsansvar. Det innebär att vi löpande ska hålla oss informerade om vilka ungdomar som inte studerar på gymnasiet och som inte slutför gymnasiet med en examen.

Vi måste följa upp vilken sysselsättning ungdomen har, så att vi kan erbjuda lämpliga individuella åtgärder. Aktivitetsansvaret ska förhindra att du som ung hamnar i en situation där du varken arbetar eller studerar. (Regleras i Skollagen)

Bild på två flickor

Vad kan vi göra för dig?

Kommunens aktivitetsansvar samverkar med andra lokala myndighetsaktörer i Mottagningsteamet/Coachingteamet på Finsam. Du får efter etablerad kontakt ett erbjudande om en tid för samtal i Mottagningsteamet, där vi pratar om dina tankar kring arbete, utbildning eller andra framtidsplaner. Som ungdom har du möjlighet till insatsen Coachingteamet på Finsam. Som deltagare i Coachingteamet får du en egen coach som stöttar dig utifrån dina behov. Du behöver kanske hjälp med ditt cv, personligt brev eller bara någon att bolla idéer med?

Du är välkommen att höra av dig via mail, telefon eller genom att fylla i kontaktformuläret.

#jagmed

Arbetet med kommunens aktivitetsansvar har mellan november 2015- december 2018 skett inom ramen för ESF projektet #jagmed - unga till utbildning och arbete.

Här kan du läsa mer om projektet #jagmed och deras resultat:
Karlskoga kommun om #jagmed
Region Örebro län om #jagmedlänk till annan webbplats

Uppdaterad 2019-09-24
Följ oss på Facebook.