Stäng
Logga för Karlskoga kommun

Vill du bli diggivän?

Är du nyfiken på digitala möjligheter och vill stötta andra att komma igång? Då välkomnas du nu till Karlskoga kommuns och föreningen Kontaktservice nya digitala mötesplats som ska öka möjligheterna till social samvaro och meningsfulla aktiviteter.

– Vi kallar det Diggivänner och det enda som krävs är att man är nyfiken på digitala möjligheter och vill vara med och ge stöd utifrån var och ens behov och möjligheter, säger Liliana Cortes, samordnare för sociala aktiviteter, Karlskoga kommun.

Hjälpa andra att komma igång

Den nya digitala mötesplatsen har fått namnet ”Diggi & tala” och inför starten söker man alltså fler volontärer som vill hjälpa andra att komma igång och delta i samvaro och aktiviteter. Det krävs inga förkunskaper och personer i olika åldrar välkomnas. Stödet ges via telefon i första hand och kompletteras med coronasäkra möten.

Målet är att inspirera och motivera så många som möjligt att delta i samtal och upptäcka möjligheterna med digitala verktyg. Vi upplever glädje och har roligt när vi lär oss tillsammans, säger Liliana Cortes.

Mer information

Kan detta vara något för dig eller någon du känner? Kontakta:

Liliana Cortes, samordnare sociala aktiviteter, Karlskoga kommun, telefon: 0586-621 34, e-post: liliana.cortesinsignares@karlskoga.se, eller föreningen Kontaktservice , telefon: 0586-617 44, e-post: kontaktservice@telia.com

Digital mötesplats för äldre blir verklighet (tidigare artikel)