Stäng
Logga för Karlskoga kommun

Stor glädje när RIK:s nya klubbhus invigdes

Här invigs nya klubbhuset vid Kilsta IP av från vänster: Amandha Sjöberg, Tiffany Sancheh och Viktoria Ström. Foto: Ola Gustafsson

Nu står det nya klubbhuset vid Kilsta IP klart och idag klipptes bandet av spelare från Rävåsens IK - och är därmed invigd!

Extra roligt är också att Kilsta IP blir Karlskoga kommuns första byggnad som blir certifierad med miljöbyggnad Silver - en tydlig markering att kommunen är engagerad i miljöfrågor och tänker på de som ska vistas i byggnaden.

Det var en coronaanpassad inbjuden grupp som var med och invigde klubbhuset och det blev en trevlig tillställning med invigningstal, fika, mingel och möjlighet att få en rundgång i det fina nybygget.

Bygget av Kilsta IP:s klubbhus var Malin Berglinds första projekt på Karlskoga kommun, och det första som projektledare i form av beställare.

Det var med skräckblandad förtjusning jag gick in i det. ”kommer jag att klara detta” och ja det gjorde jag ju. Nu står huset där. Snygg och prydligt. Det startade med en ganska brant uppförsbacke där vi behövde banta ner för att det överskred budgeten , men när den väl var satt och produktionen var igång så har resan flutit på näst intill smärtfritt. Alla har verkligen gjort sitt yttersta för att det ska bli så bra som det har blivit. Och vi kunde inte få ett bättre resultat, säger Malin Berglind.

Ronnie Erhard, ordförande samhällsbyggnadsnämnden och Margareta Rosberg, ordförande kultur- och föreningsnämnden var eniga om att alla tjejer i Rävåsens IK fått ett nytt fräsch och välbehövligt klubbhus. Och att en av grundförutsättningarna till att det blivit av är god dialog och bra samarbete mellan förvaltningarna, entreprenörer och föreningen.  

Att se glädjen i spelarna ögon säger allt om hur bra det har blivit och jag är ytterst stolt över att få lämna över en sådan fin byggnad till RIK Karlskoga. ”Här kommer jag bo” det tycker jag säger allt om hur bra det blev, säger en glad och nöjd Malin Berglind.

Klubbhuset innehåller sex omklädningsrum i olika storlek, en yta för rehab, café och samlingssal.