Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Tidsreglerad parkering införs i Karlskoga centrum

Tidsregleringen innefattar Lilla torget, Garvaregatan och kvarteret Råkan.

Från och med torsdag 24 november införs tidsreglerad avgiftsfri parkering i Karlskoga centrum. Anledningen är att man vill öka omsättningen på de befintliga parkeringsplatserna och på så sätt få fler tillgängliga platser för besökare i centrum under dagtid.

Karlskoga kommun har sedan tidigare avgiftsfri parkering i Karlskoga centrum vilket har medfört en upplevelse av dålig omsättning på de platser som är mest attraktiva för besökare till centrumhandeln. För att nu öka omsättningen på platserna införs därför en tidsreglering på tre timmar för parkeringsplatserna i centrum vid användande av parkeringsskiva, app eller motsvarande.

Avgiftsfri parkering har varit uppskattat sedan det infördes av både enskilda och centrumhandeln, men man har upplevt problematik med omsättningen på parkeringsplatserna. Därför inför vi nu 3 timmars tidsbegränsning för att få fler att tänka till gällande de mest attraktiva parkeringsplatserna. Vid längre parkering så finns fortsatt alternativ, men inte mitt i centrum, säger Ronnie Erhard, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden

Tidsregleringen innefattar Lilla torget, Garvaregatan och kvarteret Råkan. Hos kommunens servicecenter, på Katrinedalsgatan 4, finns ett begränsat antal parkeringsskivor att hämta för besökare i centrum.

Vid längre parkering än tre timmar finns möjlighet att parkera på grusparkeringen vid Loviselundsvägen och parkeringen vid Badstugatan.

Tidsregleringen gäller följande tider

Mellan klockan 09.00 -18.00 vardagar utom vardag före söndag och helgdag

Mellan klockan 09.00-14.00 vardag före söndag och helgdag

Kartbild över Karlskoga centrum med markering för de ytor där tidsreglerad parkering införs.

Kartan visar de parkeringsytor där tidsreglerad parkering införs på Lilla torget, Garvaregatan och kvarteret Råkan.