Till Karlskogas startsida

Invigning av Sandvikens discgolfbana

Två bilder, på vänstra bilden är en rödhårig tjej i ljusa kläder som pratar i en mikrofon framför flera personer, bakom är ett partytält med svarttak och Karlskoga kommuns logotyp i vit färg. På den högra bilden är en kille i svarta kläder som kastar en disc mot en disckorg som står på en grön gräsmatta.

Amanda Lindgren, ordförande i kultur- och fritidsnämnden inviger Sandvikens discgolfbana

Den 11 juni invigdes Sandvikens discgolfbana, ett Karlskogaförslag som nu blivit verklighet. Discgolfbanan med 18-hål är belägen i en naturskön miljö mellan Sandviksbadet och Sandtorpsbadet i östra Karlskoga.

På plats under invigningen var representanter från Karlskoga kommun och medlemmar från Karlskoga discgolfklubb. Invingingen skedde i samband med en discgolf tävling som pågick under kvällen och som arrangerades av Karlskoga discgolfklubb.

Det känns så bra att vi i samarbete med en engagerad discgolfförening har fått till en så fin 18-håls discgolfbana. Det är viktigt med utveckling och möjlighet till nya aktiviteter i kommunen. Med aktivitetsparken i västra Karlskoga och nu en sjönära discgolfbana i vacker miljö i östra Karlskoga, skapar vi möjlighet till aktiviteter för så många som möjligt, säger Amanda Lindgren, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

I anslutning till discgolfbanan finns idag några träningskorgar, två badplatser och ett promenadstråk. Vilket är perfekt för dig som vill kombinera en rolig aktivitet tillsammans med naturliv och motion.