Stäng
Logga för Karlskoga kommun

Nobelhallen - framtidens evenemangsarena

Med ombyggnationen av Nobelhallen tar vi sikte på en unik arena som ska ge goda förutsättningar för BIK Karlskoga men även vara en plats för att kunna ha både mässor och evenemang.

Tanken med den nya arenan är att det förutom olika idrottsevenemang också ska vara möjligt att anordna konserter, teatrar, mässor och mycket annat. Det kommer också att byggas till en helt ny restaurangdel. Dessutom ger arenan goda möjligheter för olika idrotter att kunna använda den, vilket blir en ordentlig satsning på föreningslivet i Karlskoga.

Den nya arenan kommer också att uppfylla SHL-standard vilket gör att BIK Karlskoga, som har Nobelhallen som sin hemmaplan, kommer att få större möjligheter att växa och utveckla sin verksamhet.

I detta projekt satsar vi på den högsta miljöcertifieringen från Sweden Green Building Council, som är Miljöbyggnad Guld. Projektet är också med i pilotprojektet Lågan med fokus på energieffaktiva byggnader.

Tidsplan

Ombyggnationen påbörjas under sommaren 2021 och beräknas sedan stå klar i slutet av 2023. Arbetet kommer att utföras i omgångar för att anpassas efter verksamheten i så stor utsträckning som möjligt.

Hjälpte informationen på denna sida dig?