Till Karlskogas startsida

Här kan du läsa artiklarna från Karlskoga magasin 2022, och dessutom bläddra i den digitala utgåvan. Om du vill ha det riktiga magasinet är du varmt välkommen till servicecenter på Katrinedalsgatan 4 för att hämta ditt exemplar.

I Karlskoga magasin har vi samlat lite av det bästa staden har att erbjuda. Vi har låtit människor berätta deras historier och hur de bidrar till att göra Karlskoga till en attraktiv plats att bo och leva på – för livet och staden.

Bläddra och läs den digitala versionen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bofors hotel

Bofors hotel är en historisk plats för Karlskogas identitet, och en byggnad som bär på många berättelser om vad Bofors är och en gång varit.

Fotograf Sara Klintberg

Den kreativa fotografen som startade eget företag i Karlskoga. Sara älskar att fota utomhus i miljöer med djup, mörker och effektfullt ljus.

Idrottsstadens stjärnor satsar på samhället

BIK Karlskoga och RIK Karlskoga är två storsatsande elitföreningar – där en stark värdegrund har skapat nya möjligheter. Hundratals ungdomar som skapar gemenskap, trygghet och glädje tillsammans.

Musik ska byggas utav glädje

En fadersfigur, en vän och någon som talar elevernas språk. Det är vad Jörgen Ärlandsback är för många i Karlskoga, en eldsjäl med mångas glada barndom i ryggsäcken.

Ung Företagsamhet på Möckelngymnasiet

Ett tillfälle för unga att lära sig om företagande och eget ansvar. En väg in i arbetslivet med trygghet och stöttning från skolan.

De valde familjetid framför storstadsliv

De bytte tunnelbana mot cykel, lägenhetskomplex mot radhus och stressig storstadspuls mot ett tryggt familjeliv i hemstaden.

Från Karlskogas ängar till Kroatiens olivfält

Den välsorterade delikatessbutiken mitt på torget, med lokala varor från Karlskoga men också från Kroatiens vidsträckta olivfält.

Låt äventyret börja

Boda Borg är en spännande upplevelse i Karlskoga som du inte får missa! Lös kluriga uppdrag, kliv in i nya världar och prova saker du aldrig provat förut.

Natursköna Karlskoga

Vandringsleder i vacker natur, fina picknickplatser och sköna stränder där du kan ta ett svalkande dopp i Möckeln. Vi tipsar om några av Karlskogas bästa smultronställen.

Uppfinnare för en dag

Fiffiga huset är ett experimenthus för lekfulla och nyfikna barn i alla åldrar. Här kan du testa att vara en uppfinnare för en dag, precis som Alfred Nobel.

E-handelssuccén fortsätter att växa

Proteinbolaget är Karlskogaföretaget som gick från idé till en omsättning på närmare 200 miljoner kronor på bara nio år.

Gelleråsen – motorsport i världsklass

Karlskoga lever och andas motorsport. Här anordnas tävlingar och evenemang årligen som lockar åskådare och deltagare världen över.

Matguiden: Från Ulan Bator till Karlskoga

Daisuke är restaurangen som fick karlskogingar att gå man ur huse för sushi. En matresa som gått från Mongoliet till en omtalad succé i Karlskoga.

Näset i Karlskoga

Ett vackert fritidsområde beläget vid Möckelns norra strand. Näset har länge utnyttjats av Karlskogabor för avkoppling och aktiviteter – en historisk plats med något för alla.

Villingens andelsjordbruk

På Villingens andelsjordbruk odlas giftfria grönsaker, örter, växter – och 90 olika sorters chili. Det här är odlingsnördarna Anjas och Sofias jordbruksparadis.