Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Karlskoga ökar i nationell företagsranking

På två år har Karlskoga klättrat 144 placeringar i Svenskt Näringslivs årliga ranking av kommuners företagsklimat – och landar 2021 på plats 83.

Rankingen av företagsklimat i landets 290 kommuner har precis publicerats av Svenskt Näringsliv, och Karlskoga kan stoltsera med den fjärde bästa ökningen av alla kommuner i landet och den bästa i Örebro län samt Värmland. Sett över de senaste fem åren tillhör Karlskoga de tio kommuner i landet som utvecklats allra bäst, tack vare ett målmedvetet arbete och stort engagemang.

- Näringslivet är det viktigaste vi har för kommunens välbefinnande och en förutsättning för att kommunens kugghjul ska snurra. Vi har därför arbetat målmedvetet med näringslivsfrågorna och vi ser att kommunikation och dialog med företagarna varit nyckeln till framgång, berättar Johan Harryson, kommundirektör.

Johan Harryson fortsätter:
- Jag är egentligen inte ett dugg förvånad över resultatet! Jag är så oerhört stolt över alla fantastiska medarbetare i kommunen som alla varit en del i framgången.

- Kommunikation, tillit och högt i tak ser jag som framgångsfaktorer i det här. Vi har dessutom ett oerhört engagerat näringsliv och det är kul att se att det går att göra skillnad när man verkligen bestämmer sig, säger Henrik Lindstedt, verksamhetsledare på MöckelnFöretagen.

- Vi har sedan 2019 arbetat målmedvetet i denna riktning och det är skönt att se att de politiska beslut och åtgärder som genomförts har gett resultat. Hela 144 placeringar på två år är vi väldigt nöjda med, men vi är långt ifrån klara, avslutar Tony Ring, kommunstyrelsens ordförande.

Kontaktuppgifter

Namn: Johan Harryson

Titel: Kommundirektör

E-post: johan.harryson@karlskoga.se

Telefonnummer: 0586-61421

Mobilnummer: 070-4161421