Logotyp för Karlskoga kommun

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Inflyttning av nybyggda lägenheter i attraktivt familjeområde

Invigning för Slåttervägen i Karlskoga

Invigningstårtan lämnas över. Från vänster: Johan Harryson, kommundirektör, Björn Sahlqvist, byggledare på Lekebergs Måleri & Entreprenad AB och Tony Ring, kommunstyrelsens ordförande.

På lördag, 30 oktober, blir Karlskoga tolv hyreslägenheter rikare i samband med inflyttning på Slåttervägen i Karlberg. Representanter från Karlskoga kommun åkte ut för att titta på de nya husen.

I Karlskoga ska det finnas bra boende för alla, oavsett om man vill köpa eget eller hyra. Representanter från Karlskoga kommun åkte ut till Slåttervägen för att titta på de nya husen och räcka över den sedvanliga invigningstårtan.

Tony Ring, kommunstyrelsens ordförande, var en av de som var på plats:

”Hela området kring Karlbergskolan blir komplett med det nya klubbhuset vid Kilsta, upprustningen av idrottshallen och nu de nya moderna hyreslägenheter ett stenkast bort. Vi har också anlagt en ny väg som gör det enklare att nå både de nya husen men även villaområdet bakom Karlbergskolan.”

Björn Sahlqvist, byggledare på Lekebergs Måleri & Entreprenad och ansvarig för byggprojektet, är nöjd med området:

”Byggnationen har gått väldigt bra tack vare otroligt duktiga medarbetare. Lägenheterna är smart byggda med hänsyn till både miljö och energiförbrukning, men också för det sociala då husen skapar ett mysigt litet kvarter i kvarteret."

Han fortsätter:

”Varje lägenhet har fyra rum och är utrustade med bland annat fjärrvärme, fiberuppkoppling och ett FTX-aggregat som förbättrar luftcirkulationen inomhus. Alla lägenheter blev uthyrda väldigt snabbt, och nu återstår de sista detaljerna innan vi kan hälsa hyresgästerna välkomna på lördag!”

Området på Slåttervägen bidrar till ett ännu mer välkomnande Karlskoga i resan mot visionen ”32 000 invånare år 2025”.

Namn: Tony Ring

Titel: Kommunstyrelsens ordförande