Stäng
Logga för Möckelngymnasiet

Studentfirande 10 juni 2022

Snart är det äntligen dags för studentfirande i Karlskoga! Här kommer därför lite praktisk information för att dagen ska bli så bra som möjligt.

Avslutningsdagen börjar med att studenterna bjuds på smörgåstårta tillsammans med sina klasskamrater och mentorer. Klassernas mentorer kommer att meddela respektive klass om starttid i skolan. Vid klassens samling med mentorerna sker även stipendie- och betygsutdelning.

Avslutningsceremoni och utspring

Klockan 11.00 samlas alla elever, mentorer och rektorer i skolrestaurangen för en avslutningsceremoni.

Klockan 12.00 springer eleverna ut klassvis vid skolans huvudentré och uppvaktning sker därefter i skolans parkområde. Eleverna kommer efter utsläppet att bege sig till en särskilt uppmärkt plats för klassen där deras anhöriga kan möta upp. Klassernas samlingsställen kommer att vara i parkområdet mellan skolan och idrottshallen och är uppmärkta med en skylt för respektive klass.

För att allt ska fungera på ett bra sätt är det viktigt att alla respekterar vad som gäller för parkering, plats för avgångsklassernas olika studentfordon och var allmänheten kan stå och ta emot sina studenter.

Har man inte möjlighet att delta på plats så kan man följa avslutningsceremonin digitalt hemifrån via vår livesändning. Alla vårdnadshavare får länken skickad till sig tillsammans med övrig information om studentavslutningen.

Studentflak och parkering

När det gäller studentklassernas ”studentflak ” ska dessa parkeras på baksidan av Teknikhuset. Detta område når man via Ingemarsvägen. Fordonen parkeras så att det finns framkomlighet i området. På polisens hemsida finns regler för studentflak.

För parkering av bilar hänvisar vi till Möckelngymnasiets parkering samt övriga allmänna parkeringar i Ekebyområdet.