Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Karlskogafesten 2023 – 30 juni

Välkommen till årets största fest i Karlskoga! Den 30 juni ses vi vid Badhusplan på Näset för att fira sommaren tillsammans.

Mer information om artister, tider, mat och annat kommer under våren. Det vi redan nu kan lova är att det kommer bli en fantastisk dag och tveklöst en av höjdpunkterna i Karlskoga under 2023.

Information till krögare som vill delta

Karlskoga kommun öppnar upp för tre krögare att servera mat och alkohol under årets Karlskogafesten.

Kommunen har avsatt ett serveringsområde som kommer delas upp mellan upp till tre krögare - under förutsättning att så många intresseanmälningar kommer in. Kommunen hoppas på ett varierande utbud av mat och dryck.

De krögare som blir tilldelade ett område kommer sedan på eget ansvar få söka enskilt tillstånd för alkoholservering på det tilldelade området. Krögaren ansvarar själv för etablering och avetablering på serveringsområdet och det åligger krögaren att uppfylla ställda krav från tillståndsmyndigheten som t.ex. avgränsningar och ordningsvakter.

Vad tillhandahåller kommunen?

Förutom markyta så tillhandahåller kommunen anslutningspunkt för el, toalett för personal som arbetar med livsmedel, samt ett antal toaletter för besökare.

Kostnad
Utöver kostnad för alkoholtillstånd tillkommer kostnad för el samt toaletter.

  • Elkostnad består av en fast avgift på 1 200 kronor inklusive förbrukning.
  • Krögarens totala kostnad för toaletter är 300 kronor.

Anmälan
Anmälan om att delta ska vara kommunen tillhanda senast 2023-04-01. Om det inkommer fler än tre anmälningar så kommer kommunen tilldela plats till tre krögare baserat på lottning.

Ansökan
Ansökan om tillstånd att servera alkohol ska vara tillståndsmyndigheten tillhanda senast 2023-05-02. Innan ansökan skickas in ska krögaren erhålla tilldelad plats från kommunen som också ska anges i ansökan.

Övrigt
Under artistframträdanden får ingen musik spelas på serveringsområdet. Kommunen vill ha ett pris på mat för funktionärer. Funktionärer kommer få matbiljetter som ska kunna lösas in hos valfri krögare. Krögaren får efter evenemanget fakturera kommunen och ska bifoga inlösta matbiljetter.

Information till näringsidkare som vill delta

Karlskoga kommun bjuder in dig som näringsidkare att delta i årets Karlskogafesten.

Nu kan du som näringsidkare vara en del av Karlskogafesten på badhusplan inför, under och efter artistframträdandena på scenen. Allt du behöver göra är att anmäla ditt deltagande och beskriva vad du vill göra under dagen, så kommer du tilldelas en plats på området när din anmälan är behandlad.

Vad tillhandahåller kommunen?

Förutom markyta så tillhandahåller kommunen anslutningspunkt för el och toalett för personal som arbetar med livsmedel.

Kostnad
Kommunen tar i aktuella fall ut en kostnad för el samt toaletter.
  • Elkostnad består av en fast avgift på 1 200 kronor inklusive förbrukning.
  • Kostnad för toaletter för livsmedelsföretagare är 150 kronor.

Anmälan
Intresseanmälan om att delta ska vara kommunen tillhanda senast 2023-04-01. Om du behöver tillgång till el så måste det framgå i anmälan så kommunen kan förbereda för detta i god tid.

Livsmedelsföretagare
Om du är livsmedelsföretagare så kan du senare behöva skicka in en kopia på registreringen och du ska också ha med din registrering så den kan uppvisas på plats under evenemanget.

Övrigt
Kommunen förbehåller sig rätten att neka deltagande om det kan anses stötande eller på annat sätt opassande.

Kostar det att gå på konserten?

Nej, det kostar ingenting i inträde. Karlskoga kommun bjuder på konserten och konsertområdet är öppet.

Karlskogafesten

För femtonde gången säger vi varmt välkommen till Karlskogafesten! Festen där Karlskoga kommun bjuder in till en minnesvärd kväll för alla åldrar, helt gratis. Genom åren har stora artister som till exempel Miriam Bryant, Benjamin Ingrosso och Loreen spelat på den stora scenen.