Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Rising stars

Rising stars är en kväll av glädje. En kväll där alla får vara i stunden och både uppleva och deltaga.

Tack till alla som medverkande under Rising stars 2019 - ni var alla stjärnor som lyste upp Nobelhallen! Härligt färgsprakande bilder från kvällen hittar du på Kulturskolans Facebook.

Historien bakom Rising stars - en del av Karlskogas kulturliv sedan 1974

Från Kulturskolans dag på 1970-talet till dagens Rising stars så har det fortsatt att sätta guldkant på tillvaron för Kulturskolan och grundskolans elever.

För Kulturskolans elever - för alla barn i årskurs 1-3 - för hela Karlskoga

Rising stars är ingen tävling, barnen behöver inte kvala in, de behöver inte vinna. Under Rising stars är alla stjärnor som lyfter varandra.

Den livsviktiga kulturen

”När det gäller vår hälsa och hur vi mår så är alla former av kultur intressanta, till exempel konst och litteratur. Ur ett inlärningsperspektiv så är musik och dans, där man lär sig väldefinierade kognitiva och motoriska färdigheter, tacksamma att studera.” - Fredrik Ullén (forskare vid Karolinska Institutet).

”Musik kan minska skadliga stressreaktioner och förbättra kroppens förmåga till cellreparation och återhämtning. ” - Töres Theorell (professor emeritus i psykosocial miljömedicin, Karolinska Institutet University Press.)

Glädje och koncentration

Rising stars är en kväll av glädje. En kväll där alla får vara i stunden och både uppleva och deltaga. Men det ligger också mycket övning bakom en sådan tillställning. Övning i koncentration, övning i att stanna upp och upprepa, att släppa den virvlande omvärlden och bara koncentrera sig på uppgiften och nuet.

Integration, identitet och gemenskap

Kulturen talar sitt egna språk. Dans, musik, bild och teater har förmågan att fånga upp alla, att skapa att sammanhang och gemenskap över alla gränser. I kulturen kan du hitta din egen identitet samtidigt som du blir en del av en helhet.

Är du intresserad av att sponsra Rising stars?

Kontakta Kulturskolan för mer information

Hjälpte informationen på denna sida dig?