Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Servicemedarbetare - social omsorg

Detta projekt finansieras av Europeiska Socialfonden som en del av Europeiska Unionens hantering av covid-19 pandemin

Detta projekt finansieras av Europeiska Socialfonden som en del av Europeiska Unionens hantering av covid-19 pandemin

Vill du ha ett jobb där du kan göra verklig skillnad för våra äldre, för någons morfar, farmor eller moster? Just nu öppnar vi en utbildning till Servicemedarbetare – Social omsorg för dig som vill ta ett stort steg närmare arbetsmarknaden.

Servicemedarbetare - social omsorg

Utbildning till Servicemedarbetare inom social omsorg är 28 veckor lång och är mycket praktiskt inriktad. En stor del av lärandet sker på plats ute på våra äldreboenden. Efter utbildningen har du stora chanser att få jobb som vikarie inom den kommunala vården med arbetsuppgifter inom framför allt kök, tvätt och städ samt att bidra till att de äldre trivs så bra som möjligt.

Vad krävs för att kunna söka?

För att du ska kunna söka utbildningen behöver du uppfylla följande krav:

  • Du ska ha blivit arbetslös eller slutat skolan efter den 13 mars 2020.
  • Du ska vara mellan 18-35 år gammal.
  • Du ska vara folkbokförd i Karlskoga eller Degerfors kommun.

Ansökan är öppen nu till och med den 5 september. Du ansöker genom att fylla i ansökningsblanketten som du hittar under "Läs mer" nedan. När du har fyllt i blanketten, ladda ner den till din dator eller telefon och maila sedan ansökningsblanketten till arbetslinjen@karlskoga.se.

Om utbildningen

Utbildningen startar måndag den 19 september 2022 och slutar fredag den 31 mars 2023. Utbildningen läses på heltid och en stor del av utbildningen består av praktik på ett äldreboende.

Utbildningen består av totalt 600 gymnasiepoäng och är CSN-berättigad. Det betyder att du kan ansöka om studiemedel från CSN medan du studerar. Du behöver ha fyllt 20 år för att kunna få studimedel. Om du är under 20 år får du en mindre summa från CSN varje månad som du studerar.

Det kommer att finnas möjlighet att läsa kurser på distans i t.ex. svenska, svenska som andraspråk och matematik på grundskolenivå samtidigt som utbildningen pågår.

Vill du veta mer kan du också kontakta en studie- och yrkesvägledare på Vuxnas lärande eller Möckelngymnasiet eller skicka en mejl till arbetslinjen@karlskoga.se med dina frågor.

Hjälpte informationen på denna sida dig?