Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Text

Karlskoga växer för fullt! Här kan du ta del av alla spännande projekt som är på gång här. På den här sidan hittar du både projekt som är i full gång och byggs men också sådant som är planerat framåt.

Pågående projekt

Storängstrand - nytt naturskönt bostadsområde

Sammanlagt ska 150 nya bostäder byggas i området Storängstrand, mitt i det vackra ängslandskapet intill Möckeln.

Kvinnohuset - byggs ut och renoveras

Kvinnohusets lokaler anpassas och byggs ut så att Kvinnoföreningen mot våld i Karlskoga och Degerfors kan utveckla sitt arbete och stötta fler kvinnor och barn i utsatta situationer.

Markanvisningstävling för Aggerudsvikarna

Aggerudsvikarna är Karlskogas och ett av länets mest spännande byggprojekt just nu. Bygg- och fastighetsföretag inbjuds att lämna förslag på hustyper och gestaltning för det nya boendeområdet.

Björkbornsbron

Gång- och cykelleden som leder till Björkbornsområdet kommer att få en ny bro, med en häftig design som är framtagen i ett samarbete med KTH.

Aggerudsvikarna - bostäder med fantastiskt läge

Vid Aggerudsvikarna förbereder vi just nu för fler sjönära bostadstomter med fantastiskt läge och sjön som granne.

Sintrams väg - nyproducerade moderna radhus

På Sintrams väg i Ekeby byggs 14 radhus med bostadsrätt. Husen har öppna sällskapsytor, generösa ljusinsläpp, parkering och förråd precis utanför ytterdörren och mycket mer.

Samverkansprojekt Värmlandsvägen

Karlskoga kommun ser just nu över området runt delar av Värmlandsvägen i centrala Karlskoga, för att skapa ett tryggare, mer säkert och tillgängligt område för alla.

Nobelhallen - framtidens evenemangsarena

Karlskoga kommun gör nu en miljonsatsning på Nobelhallen. 2023 ska den vara så mycket mer än bara ishall - den ska vara en framtidens evenemangsarena.

Nobelstadion - renovering av lokaler

Nobelstadion ska renoveras med start 2021. Vi ska också se över energiförbrukning och tillgänglighet i lokalerna.

Oslo-Sthlm 2.55

Från Karlskoga till Västerås på 40 minuter? Med den nya snabbtågsförbindelsen Oslo–Stockholm 2.55 skulle det bli möjligt.

Planerade projekt

Ny träningsskola

Vid Bråtenskolan i Karlskoga ska en ny träningsskola byggas. Förutom nya lokaler ska också träningsskolan få anpassade utemiljöer för verksamheten.

Karlskoga busstation

2022 ska Karlskoga busstation vara en välkomnande och inbjudande plats att vara på där man gärna stannar en stund. Den ska få en ordentlig uppfräschning både invändigt och utvändigt.

Kvarteret Råkan

För att göra Karlskogas centrum till en modern och komplett stadskärna har företaget Point Properties tagit fram en plan på hur k-center kan göras om och moderniseras.

Färdiga projekt

Bullerdalens förskola - en ny hållbar förskola

I Karlskogas östra delar har en ny förskola byggts med fokus på hållbarhet. Den nya förskolan består av sex avdelningar med plats för cirka 100 barn.

Nytt, modernt Klubbhus vid Kilsta IP

Vid Kilsta IP i Karlskoga står nu ett nytt, modernt klubbhus till fotbollsföreningen RIK Karlskoga som har sin hemmaplan där.

Slåttervägen - ny väg i bostadsområde

I Karlbergsområdet byggdes en ny väg för att göra både nya och befintliga bostäder mer lättillgängliga.

Hjälpte informationen på denna sida dig?