Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Text

Karlskoga växer för fullt! Här kan du ta del av alla spännande projekt som är på gång här. På den här sidan hittar du både projekt som är i full gång och byggs men också sådant som är planerat framåt.

Pågående projekt

Storängstrand - nytt naturskönt bostadsområde

Sammanlagt ska 150 nya bostäder byggas i området Storängstrand, mitt i det vackra ängslandskapet intill Möckeln.

Båtbrygga och soldäck

Nu satsar vi ordentligt på den gamla småbåtshamnen för att göra Karlskogas strandområden ännu trevligare. Hamnen renoveras och ett stort soldäck kommer att byggas vid vattnet.

Utveckling av centrala parker

Vi utvecklar just nu Ekmansdalen och Tingshusparken i centrala Karlskoga. Målet är att skapa inbjudande grönområden mitt i centrum dit människor gärna går för att umgås och koppla av.

Aggerudsvikarna - bostäder med fantastiskt läge

Vid Aggerudsvikarna förbereder vi just nu för fler sjönära bostäder med fantastiskt läge och sjön som granne.

Karlskoga busstation

2023 ska Karlskoga busstation vara en välkomnande och inbjudande plats att vara på där man gärna stannar en stund. Den ska få en ordentlig uppfräschning både invändigt och utvändigt.

Nobelstadion

Nobelstadion ska renoveras med start 2021. Vi ska också se över energiförbrukning och tillgänglighet i lokalerna.

Brf Klokheten

Precis intill de nya Aggerudsvikarna byggs BRF Klokheten, med sex hus på tre plan som totalt utgör 32 bostadsrätter.

Bricketorp Hills

Några meter från Karlskogas golfbana planeras just nu 16 nya bostäder i ett fantastiskt vackert läge. Husens panoramafönster ger en ljus, rymlig och modern känsla.

Planerade projekt

Kvarteret Råkan

För att göra Karlskogas centrum till en modern och komplett stadskärna har företaget Point Properties tagit fram en plan på hur k-center kan göras om och moderniseras.

Ny träningsskola

Vid Bråtenskolan i Karlskoga ska en ny träningsskola byggas. Förutom nya lokaler ska också träningsskolan få anpassade utemiljöer för verksamheten.

Oslo-Sthlm 2.55

Från Karlskoga till Västerås på 40 minuter? Med den nya snabbtågsförbindelsen Oslo–Stockholm 2.55 skulle det bli möjligt.

Nobelhallen - framtidens evenemangsarena

Med ombyggnationen tar vi sikte på en unik arena som ska ge goda sportsliga förutsättningar, men även fungera för mässor och evenemang.

Färdiga projekt

Bullerdalens förskola - en ny hållbar förskola

I Karlskogas östra delar har en ny förskola byggts med fokus på hållbarhet. Den nya förskolan består av sex avdelningar med plats för cirka 100 barn.

Kvinnohuset - byggs ut och renoveras

Kvinnohusets lokaler anpassas och byggs ut så att Kvinnoföreningen mot våld i Karlskoga och Degerfors kan utveckla sitt arbete och stötta fler kvinnor och barn i utsatta situationer.

Sintrams väg - nyproducerade moderna radhus

På Sintrams väg i Ekeby byggs 14 radhus med bostadsrätt. Husen har öppna sällskapsytor, generösa ljusinsläpp, parkering och förråd precis utanför ytterdörren och mycket mer.

Björkbornsbron

Gång- och cykelleden som leder till Björkbornsområdet kommer att få en ny bro, med en häftig design som är framtagen i ett samarbete med KTH.

Slåttervägen - ny väg i bostadsområde

I Karlbergsområdet byggdes en ny väg för att göra både nya och befintliga bostäder mer lättillgängliga.

Nytt, modernt Klubbhus vid Kilsta IP

Vid Kilsta IP i Karlskoga står nu ett nytt, modernt klubbhus till fotbollsföreningen RIK Karlskoga som har sin hemmaplan där.

Hjälpte informationen på denna sida dig?