Stäng
Logga för Karlskoga kommun

Text

Karlskoga växer för fullt! Här kan du ta del av alla spännande projekt som är på gång här. På den här sidan hittar du både projekt som är i full gång och byggs men också sådant som är planerat framåt.

Pågående projekt

Bullerdalens förskola - en ny hållbar förskola

I Karlskogas östra delar byggs just nu en ny förskola med extra fokus på hållbarhet. Den nya förskolan kommer att bestå av sex avdelningar och ska står klar hösten 2021.

Nytt, modernt Klubbhus vid Kilsta IP

Vid Kilsta IP i Karlskoga står nu ett nytt, modernt klubbhus till fotbollsföreningen RIK Karlskoga som har sin hemmaplan där.

Aggerudsviken - bostäder med fantastiskt läge

Vid Aggerudsviken förbereder vi just nu för fler sjönära bostadstomter med fantastiskt läge och sjön som granne.

Samverkansprojekt Värmlandsvägen

Karlskoga kommun ser just nu över området runt delar av Värmlandsvägen i centrala Karlskoga, för att skapa ett tryggare, mer säkert och tillgängligt område för alla.

Kvinnohuset - byggs ut och renoveras

Kvinnohusets lokaler anpassas och byggs ut så att Kvinnoföreningen mot våld i Karlskoga och Degerfors kan utveckla sitt arbete och stötta fler kvinnor och barn i utsatta situationer.

Björkbornsbron

Gång- och cykelleden som leder till Björkbornsområdet kommer att få en ny bro, med en häftig design som är framtagen i ett samarbete med KTH.

Nobelhallen - framtidens evenemangsarena

Karlskoga kommun gör nu en miljonsatsning på Nobelhallen. 2023 ska den vara så mycket mer än bara ishall - den ska vara en framtidens evenemangsarena.

Nobelstadion - renovering av lokaler

Nobelstadion ska renoveras med start 2021. Vi ska också se över energiförbrukning och tillgänglighet i lokalerna.

Planerade projekt

Karlskoga busstation

2022 ska Karlskoga busstation vara en välkomnande och inbjudande plats att vara på där man gärna stannar en stund. Den ska få en ordentlig uppfräschning både invändigt och utvändigt.

Ny träningsskola

Vid Bråtenskolan i Karlskoga ska en ny träningsskola byggas. Förutom nya lokaler ska också träningsskolan få anpassade utemiljöer för verksamheten.

Storängsstrand - nytt bostadsområde

Sammanlagt ska 200 nya bostäder byggas i området Storängsstrand och förberedelserna är redan i full igång.

Hjälpte informationen på denna sida dig?