Till Karlskogas startsida

Ställplatsen

Vid Grönfeltsudden i Karlskoga finns en ställplats för husbilar. Från ställplatsen är det gångavstånd till centrala Karlskoga. Området med uppställningsplats för 19 husbilar ligger naturskönt vid sjön Möckelns norra strand. Alla ställplatser är utrustade med eluttag och området är utrustat med belysningsstolpar. Det finns också en mindre badstrand vid ställplatsen.

Öppettiderna för ställplatsen är 28/3 - 31/10. Datumen kan komma att ändras beroende på väderförhållanden, exempelvis minusgrader som gör att vi inte kan ha vattnet ute. Ställplatserna plogas inte under vintern/snöperioden, men besökare får utnyttja platserna för att ställa sin husbil på om de vill. Men fortfarande är det parkeringsavgift och max uppställningstid som gäller.

Den maximala uppställningstiden inom området är begränsad till 48 timmar och avgiften för att parkera på ställplatserna är 200 kr/dygn. Det finns olika betalningsalternativ - det går både att betala med kort i parkeringsautomaten på området men också via Parkster med en app i telefonen eller sms. Övrig tid, när all service är stängd för säsongen, sänks taxan till 100 kr/dygn.

Till varje uppställningsplats på ställplatsområdet finns en elstolpe som besökare kan nyttja under vistelsetiden. När ställplatsen är stängt är också Elen avstängd. Elen är säkrad med 10 Amper/stolpe.

Vid ställplatsen finns det gratis WiFi. Anslut till nätverket Karlskoga-FreeInternet.

Städning och skötsel

Vid ställplatsen finns en servicebyggnad med tre toaletter och ett duschrum som också är tillgänglighetsanpassad. Städning av servicehuset sker 4 gånger/vecka: måndag, onsdag, fredag och söndag. Bredvid servicebyggnaden finns ett så kallat utslag där det går att tömma tanken som finns i husbilen samt latrin. Här finns också kranar för dricksvatten och gråvatten.

Sophämtning sker 3 gånger/vecka: måndag, onsdag och fredag och det finns möjlighet att sopsortera på området.

Under perioden maj-augusti städar vi och kollar till området runt ställplatserna 5 gånger/vecka. Under den övriga tiden på året sker städning och tillsyn 1 gång/vecka.

De fria gräsytorna runt ställplatserna klipps ungefär var 10:e dag.

Betalningsalternativ

Betala med kort

I parkeringsautomaten kan du betala med kort (betalkort, företagskort eller Visa/Mastercard etcetera). När du får din parkeringsbiljett placera den väl synlig i framrutan på din bil.

Betala via app

Börja med att ladda ner appen till din telefon. Skapa sedan ett konto, där du anger och startar din parkering. Du behöver inte ha en dekal i bilen när du använder Parkster. När du använder app för att parkera sker all betalning i efterskott. Du kan välja att betala med konto/kreditkort, pappersfaktura eller e-postfaktura. För pappersfaktura tillkommer dock en fakturaavgift på 25 kr per faktureringstillfälle.

Betala med sms

Du kan betala din parkeringsavgift genom att skicka ett sms med zonkod, regnr och personnummer till 0707-13 14 15. Du betalar vanlig sms-taxa för att skicka detta sms. Observera att SMS-parkering är giltig först efter att du fått ett svarskvitto till mobilen. Zonkoden hittar du på skyltningen på parkeringsplatsen och parkeringen startar i samband med att du får ett bekräftelse-SMS till din telefon. När du vill avsluta din parkering så skickar du avsluta till nummer 0707-13 14 15. Det är endast första gången du parkerar du behöver skicka med ditt personnummer, därefter räcker zonkod och registreringsnummer.

När du använder app för att parkera sker all betalning i efterskott. Du kan välja att betala med konto/kreditkort, pappersfaktura eller e-postfaktura. För pappersfaktura tillkommer dock en fakturaavgift på 25 kr per faktureringstillfälle.

Hjälpte informationen på denna sida dig?