Till Karlskogas startsida

Skräpplockardagarna

"Skräpplockardagarna" är en årlig manifestation för alla som vill vara med och säga nej till nedskräpningen. Kampanjen går bland annat ut på att människor går ut i sitt närområde och plockar skräp och bidrar till en renare och bättre miljö.

Karlskoga kommun deltar varje år i manifestationen och vill under kampanjen uppmärksamma problemen med nedskräpning lite extra. Vi uppmanar därför alla karlskogabor att bidra till en renare stad genom att delta i kampanjen och ge sig ut och plocka skräp i sitt närområde. Kampanjen pågår under vecka 20 med speciellt fokus på den stora skräpplockardagen den 15 maj då många ger sig ut i skog och mark. Det går dock bra att göra sin insats när som helst.

Brett deltagande

Karlskoga kommun deltar varje år i Skräpplockardagarna, som är Sveriges största kampanj mot nedskräpning. Att plocka skräp är ett bra sätt att påverka vår närmiljö och hålla det rent och snyggt. Varje år deltar kommuner, förskolebarn, skolelever, bostadsbolag, scoutföreningar, byalag och många andra runt om i hela landet för att göra sitt närområde lite finare och rädda djur och natur från skräpet.

Viktig nyhet om påsar

Från och med förra året skickas inga påsar att skickas ut till förskolor, skolor, föreningar och kommuner från Håll Sverige Rent. Vi uppmanar därför alla deltagare i Skräpplockardagarna att använda påsar som redan finns tillgängliga i verksamheten, hemmen eller på annan plats

Hjälpte informationen på denna sida dig?