Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Gullvivan

Vi på Gullvivan erbjuder en mångsidig verksamhet där vi strävar efter att skapa en trygg, lärorik och lustfylld miljö. Barnen får kontakt med olika uttrycksmöjligheter inom musik, rytmik, rörelse, bild och form och sagoberättande. Vi arbetar med matematik och språk och tar tillvara på alla tillfällen att prata om antal, former, mönster och andra matematiska begrepp.

I vår verksamhet är det viktigt att alla blir lyssnade på och blir sedda och bekräftade. Därmed ger vi barnen verktyg för att utveckla empati och möjlighet att hantera de sociala situationer som uppstår på förskolan, till exempel bjuda in till lek, sätta gränser och konflikthantering.

Utevistelsen är viktig för oss. Vi har en stor grönskande gård med bland annat grillplats, såbäddar, bärbuskar och olika fruktträd. Vi är även inspirerade av Allebarnsrätten, vilket innebär att vi lägger stor vikt vid att prata, smaka och uppleva mat med alla våra sinnen.

På Gullvivan arbetar vi för att barnen ska få ha roligt och bjudas på många spännande gemensamma upplevelser och äventyr tillsammans.

Sjukanmälan eller annan frånvaro

Sjukanmälan eller annan frånvaro görs via telefon eller sms, gärna före klockan 07.15. Om vi inte hör något, räknar vi med att barnet har fortsatt frånvaro.

Vi vill gärna att ni ringer och meddelar när barnet kommer tillbaka till förskolan så att matbeställningar och eventuellt vikariebokning ska bli rätt.

Introduktion i förskolan

Barn och vårdnadshavare erbjuds en god introduktion i förskolan. Under introduktionsperioden är vårdnadshavare aktiva deltagare och får möjlighet att lära känna förskolan och dess pedagoger på ett trygg och lugnt sätt. För att skapa bästa möjliga förutsättningar för att barnet ska kunna utvecklas rikt och mångsidigt ska förskolan samarbeta på ett nära och förtroendefullt sätt med hemmen.

Introduktionsperioden anpassas i samråd med personal och vårdnadshavare utifrån barnets behov vilket innebär att exempelvis längden kan variera. Efter introduktionsperioden genomförs ett uppföljningssamtal med möjlighet till dialog om barnets trivsel, utveckling och lärande.

Mer information om hur introduktionen genomförs erhålls av respektive förskola.

Anmälan till barnomsorg för den stängda dagen 6 mars

Här anmäler du ditt barn till barnomsorg för den stängda dagen 6 mars. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anmälan stänger söndag den 17 februari.

Kontaktuppgifter

E-post: gullvivan@karlskoga.se

Telefonnummer
Avdelning 1 Fröet: 0586-619 66

Avdelning 2 Blomman: 0586-610 74

Avdelning 3 Blomman: 0586-610 74

Avdelning 4 Fröet: 0586-619 66

Besöksadress:
Solhagsvägen 6

Namn: Pia Dahlström

Titel: Rektor förskola

E-post: pia.dahlstrom@karlskoga.se

Hjälpte informationen på denna sida dig?