Till Karlskogas startsida

Gullvivan

Gullvivans förskola. Röd enplansbyggnad med svart tak och en innergård med asfalt.

Gullvivans förskola ligger i området Sandviken i Karlskogas östra del.

Gullvivans förskola är en förskola med fyra avdelningar.

Utevistelsen är viktig hos oss. Vi har en stor grönskande gård med bland annat grillplats, såbäddar, bärbuskar och olika fruktträd. Vi är även inspirerade av Allebarnsrätten, vilket innebär att vi lägger stor vikt vid att prata, smaka och uppleva mat med alla våra sinnen.

Förskolans arbetssätt

Förskolans arbetssätt präglas av barnens behov och intressen. Barnets tankar och funderingar kring sig själv och sin omvärld är det vi är nyfikna på och bygger vår verksamhet utifrån. Vi utgår också från förskolans läroplan och barnkonventionen som sätter barnet i centrum. Varje barn har en egen utvecklingsplan, där vårdnadshavare är delaktiga.

Här kan du läsa mer om hur vi arbetar i förskolan i Karlskoga kommun. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kort fakta om förskolan:

  • Kommunal förskola
  • Fyra avdelningar

Sjukanmälan eller annan frånvaro

Sjukanmälan eller annan frånvaro görs via telefon eller sms, gärna före klockan 07.15. Om vi inte hör något, räknar vi med att barnet har fortsatt frånvaro.

Vi vill gärna att ni ringer och meddelar när barnet kommer tillbaka till förskolan så att matbeställningar och eventuellt vikariebokning ska bli rätt.

Introduktion i förskolan

Barn och vårdnadshavare erbjuds en god introduktion i förskolan. Under introduktionsperioden är vårdnadshavare aktiva deltagare och får möjlighet att lära känna förskolan och dess pedagoger på ett trygg och lugnt sätt. För att skapa bästa möjliga förutsättningar för att barnet ska kunna utvecklas rikt och mångsidigt ska förskolan samarbeta på ett nära och förtroendefullt sätt med hemmen.

Introduktionsperioden anpassas i samråd med personal och vårdnadshavare utifrån barnets behov vilket innebär att exempelvis längden kan variera. Efter introduktionsperioden genomförs ett uppföljningssamtal med möjlighet till dialog om barnets trivsel, utveckling och lärande.

Mer information om hur introduktionen genomförs erhålls av respektive förskola.

Kontaktuppgifter

E-post: gullvivan@karlskoga.se

Besöksadress:
Solhagsvägen 6

Namn: Pia Dahlström

Titel: Rektor förskola

E-post: pia.dahlstrom@karlskoga.se

Hjälpte informationen på denna sida dig?