Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Kompassen

Kompassens förskola består av två avdelningar, Norr och Söder. På båda avdelningarna arbetar vi i åldersblandade grupper men har under tisdagar, onsdagar och torsdagar även åldersindelade tvärgrupper.

Kompassen ligger centralt beläget i Karlskoga och har nära till både natur och kultur. Vi utnyttjar detta genom kontinuerliga utflykter till skogen och biblioteket.

Sjukanmälan eller annan frånvaro

Sjukanmälan eller annan frånvaro görs på telefon eller via sms, gärna före klockan 07.00. Om vi inte hör något, räknar vi med att barnet har fortsatt frånvaro.

Vi vill gärna att ni ringer och meddelar när barnet kommer tillbaka till förskolan så att matbeställningar och eventuellt vikariebokning ska bli rätt.

Introduktion i förskolan

Barn och vårdnadshavare erbjuds en god introduktion i förskolan. Under introduktionsperioden är vårdnadshavare aktiva deltagare och får möjlighet att lära känna förskolan och dess pedagoger på ett trygg och lugnt sätt. För att skapa bästa möjliga förutsättningar för att barnet ska kunna utvecklas rikt och mångsidigt ska förskolan samarbeta på ett nära och förtroendefullt sätt med hemmen.

Introduktionsperioden anpassas i samråd med personal och vårdnadshavare utifrån barnets behov vilket innebär att exempelvis längden kan variera. Efter introduktionsperioden genomförs ett uppföljningssamtal med möjlighet till dialog om barnets trivsel, utveckling och lärande.

Mer information om hur introduktionen genomförs erhålls av respektive förskola.

Kontaktuppgifter

E-post: kompassen@karlskoga.se

Telefonnummer: 0586-610 67

Mobilnummer: 070-416 10 67 (endast för sms vid frånvaroanmälan)

Besöksadress:
Hultmansgatan 5

Namn: Marie Erlandsson

Titel: Rektor förskola

E-post: marie.erlandsson@karlskoga.se

Hjälpte informationen på denna sida dig?