Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Rödhaken

Förskolan Rödhaken ligger centralt belägen i Karlskoga men har nära till skog och natur. Från klätterställningen på gården ser vi sjön Möckeln och åt andra hållet skymtar vi Folkets hus och Rävåskullen. På förskolan Rödhaken möter vi barnen utifrån deras individuella behov och förutsättningar.

Vi ser stort pedagogiskt värde i närmiljön och spenderar därför mycket tid utomhus, på gården i den närliggande doktorsparken eller på promenad i närområdet.

Verksamheten ska erbjuda alla barn en rolig, trygg och lärorik miljö. Vi inbjuder och utmanar till lek och aktivitet där omsorg och lärande bildar en helhet.

Hos oss på Rödhaken arbetar vi som ett huslag där pedagogerna och barnen ses som en helhet. Vi arbetar i grupper tisdagar, onsdagar och torsdagar där barnen är indelade utifrån ålder och mognad.

Att låta barnen få vara sitt "bästa jag" är ett motto som genomsyrar förskolans arbetssätt. Vi ser allas olikheter som en tillgång i barngruppen.

Vi är ute i alla väder så tänk på att ha kläder och skor efter årstiden.

Sjukanmälan och annan frånvaro

Om barnet är sjukt eller av annan anledning ska vara borta från förskolan, behöver vi gärna veta det redan 07.00 samma dag. Vi behöver även veta den dag barnet kommer tillbaka, efter frånvaron. Detta på grund av att matbeställningen från Ugglans kök ska bli rätt.

Det går även att anmäla frånvaro genom att lämna ett meddelande på vår telefonsvarare som är på när förskolan är stängd eller skicka sms .

Introduktion i förskolan

Barn och vårdnadshavare erbjuds en god introduktion i förskolan. Under introduktionsperioden är vårdnadshavare aktiva deltagare och får möjlighet att lära känna förskolan och dess pedagoger på ett trygg och lugnt sätt. För att skapa bästa möjliga förutsättningar för att barnet ska kunna utvecklas rikt och mångsidigt ska förskolan samarbeta på ett nära och förtroendefullt sätt med hemmen.

Introduktionsperioden anpassas i samråd med personal och vårdnadshavare utifrån barnets behov vilket innebär att exempelvis längden kan variera. Efter introduktionsperioden genomförs ett uppföljningssamtal med möjlighet till dialog om barnets trivsel, utveckling och lärande.

Mer information om hur introduktionen genomförs erhålls av respektive förskola.

Anmälan till barnomsorg för den stängda dagen 6 mars

Här anmäler du ditt barn till barnomsorg för den stängda dagen 6 mars. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anmälan stänger söndag den 17 februari.

Kontaktuppgifter

E-post: rodhaken@karlskoga.se

Telefonnummer:

Röd avdelning: 0586-619 11 och 079-067 84 99

Blå avdelning: 0586-619 47 och 079-061 26 46

Besöksadress:
Knut Wistrands väg 4

Namn: Anna Lundqvist

Titel: Tf. rektor förskola

E-post: anna.lundqvist@karlskoga.se

Hjälpte informationen på denna sida dig?