Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Rävåsen

Området ligger i de centrala delarna av Karlskoga. Åsen är en rullstensås som bildades under istiden och är idag mest bevuxen av skog.

Under 1930-talet började området att användas för rekreation och motion. Åstoppen Lustighej började redan under tidigt 1900-tal att användas till festplats och "möteslokal". Här fanns också slalom- och hoppbacke med tillhörande replift.
Karlskoga IP ligger på en åshöjd ner mot staden. Folkets Park, som delvis brann ner 2001, används fortfarande som festplats liksom danslokalen Kupolen. Båda anläggningarna anlades under första årtiondena av 1900-talet.

På Rävåsen ligger också Skogskyrkogården, som byggdes i början av 1900-talet i en av de jättelika dödisgroparna. Precis utanför Skogskyrkogården i kanten av naturreservatet finns en hästgrav. Det är cirkushästen Menelik, som ligger begravd där. Menelik tillhörde den välkända cirkusryttarinnan och cirkusägaren Baptista Schreiber.
Området har fina cykel- och gångvägar. Rävåsen blev naturreservat 2004. 

Arter (buskar och träd): Blåtry, måbär, ek hassel, häckkaragan m fl.
Arter (örter och gräs): Foderlosta, dåört, trollduva, mosippa, råttsvans m fl.

Hälsotrappa

I Rävåsens naturreservat ligger en nybyggd hälsotrappa. Trappan tar dig upp för kullen och väl uppe på toppen har du vacker utsikt över Karlskoga. Trappan ligger precis utanför Skogskyrkogården. Du tar dig dit genom att följa vandringslederna i reservatet. Du kan också ta dig dit direkt från Badsugatan genom att svänga upp på höger sida av Skogskyrkogården. Trappan ligger sedanen liten bit in i skogen, precis intill minnesplatsen för cirkushästen Menelik.

Hitta hit

Uppdaterad 2020-06-09

Karlskoga kommun, 691 83 Karlskoga
Telefon: 0586 - 610 00 E‑post: info@karlskoga.se
Kontakta Karlskoga kommun Fakturera oss

Anställda: Logga inlänk till annan webbplats | Distansarbetsplatsenlänk till annan webbplats |  Fakturahanteringlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tipsa en vän:

Till Vision 2020
Dela på Twitter Dela på LinkedIn Dela på Facebook