Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

17 januari 2020 - Kommun & politik

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Ella, Rosa, Amel, Ylva, Nattis, Leo, William, Shedda, Nazik och Jonatan deltog vid upptaktsträff för Karlskoga kommuns Ungdomsfullmäktige.

Framgångsrikt år för Ungdomsfullmäktige i Karlskoga

Ungdomsfullmäktige gjorde 2019 sitt tredje år och har nu börjat att landa i sitt uppdrag och hittat vägar in i kommunen för att enklare kunna påverka.

Ett hett och aktuellt ämne under hösten har varit Ungdomens hus. Ungdomsfullmäktige producerade en egen skrivelse om Ungdomens hus som grundade sig i en enkätundersökning som skickades ut till Karlskogas högstadieskolor och Möckelngymnasiet i Karlskoga. Det kom in över sjuhundra svar och enkäten kompletterade även med dialoger med unga.

Under 2019 träffade Ungdomsfullmäktige sina kontaktpolitiker vid fyra tillfällen. Syftet med kontaktpolitiker är att skapa relationer och vägar för påverkan mellan Karlskogas ungdomar och förtroendevalda. Det var givande möten där de fick chansen att redovisa sin planering och få vetskap om vad som är på gång i kommunens olika verksamheter..

En glittrig ungdomskväll innan jullovet

Året avslutades med en mycket uppskattad ungdomskväll som planerades och genomfördes av Ungdomsfullmäktige i samband med jullovet. Till kvällen bjöds olika föreningar in för att visa sina verksamheter, det anordnades pingisturnering och det fanns möjlighet att testa flera andra aktiviteter under kvällen. Till arrangemanget kom cirka 165 ungdomar där alla blåste grönt och var med i utlottningen av fina priser.

Ungdomsfullmäktige själva sammanfattar sitt år som framgångsrikt och ser fram emot 2020.

Vad är Ungdomsfullmäktige i Karlskoga?

Ungdomsfullmäktige är ett forum för unga som vill kunna påverka och jobba för att unga i Karlskoga ska få en bättre vardag. Alla ungdomar som går på högstadiet eller gymnasiet är välkomna att kandidera in till Ungdomsfullmäktige. Valen genomförs i september/oktober varje år.

Ungdomsfullmäktige arrangerar och deltar på olika event, återrapporterar till kommunfullmäktige och går på utbildningar och träffar med andra ungdomar.

Ungdomsfullmäktige är ungdomar som träffas och diskuterar och lyfter frågor som är viktiga. Gemensamma möten varannan månad och allt arbete i Ungdomsfullmäktige görs på fritiden.

Läs mer om Ungdomsfullmäktige

Uppdaterad 2020-01-17